DIY

Voor degene die deze term niet kennen, het is Do It Yourself. Dus in plaats van dingen kopen maak je ze gewoon zelf, het is vaak ook nog goedkoper. Je begint met een idee, gezien op Facebook of Pinterest en dan ga je de benodigdheden halen. Je kan het heel simpel doen door een andere kleurtje verf erop te smeren maar dat ik natuurlijk niks aan.

Zo hebben we dit jaar zo’n decoratieve ladder gemaakt, want in een huis met muren van ongeveer 3,5 meter staat een laddertje van 1 meter natuurlijk heel lullig. Dus dan maar zelf maken dachten we. Op naar de bouwmarkt, latten kopen van minimaal twee meter en gaten maken. Het idee komt vaak vanuit mijn moeder of mijzelf maar toevallig is er altijd gereedschap nodig en dan is mijn vader zo lief om ons te helpen. Dus latten gekocht, geschuurd en geverfd in een mooi kleurtje, zwart (Het is in principe geen kleur maar alle kleuren bij elkaar). Even gaten maken, schroef erin en je hebt een ladder. Nog wat decoratie en tadaaa, je hebt geen lege plek meer op de muur en een ladder die waarschijnlijk goedkoper is dan in winkels te krijgen is.

20180924_113542

Daarnaast hebben we thuis palettafels gemaakt, twee pallets op elkaar plaatsen, op de één of andere manier aan elkaar vastmaken en wieltjes eronder. Die kan je natuurlijk kopen bij een bouwmarkt maar als je voor goedkoop gaat kan je beter naar de Action gaan, 4x zo goedkoop. Even de scherpe stukken eraf schuren en klaar is kees (als je nog een kleurtje erop wil zou je nog moeten verven, maar dat valt ook wel weer mee).

……………………………………..

Ons laatste idee is echt heel leuk geworden. Op Facebook hadden we gelezen dat het beter is voor honden om een verhoogde eten- en waterbak te hebben, dan hoeven ze niet zo ver te gaan met de nek en het zou beter zijn voor de rug. Ook zulke dingen kan je kopen maar het is handiger en waarschijnlijk goedkoper om het zelf te doen. Je kan het met boomstammen doen, of met hout maar een kinderstoel, hoe leuk is dat. Dus ik afgelopen donderdag na school langs de kringloop (moest er toch langs om naar huis te gaan) en zoeken naar stoeltjes, eerst konden we ze niet vinden maar toe zagen we ze staan. Twee Ikea, houten kinderstoeltjes. Ook nog twee die erg op elkaar leken dus dat was mooi, alleen stond er geen prijs op. Dus gevraagd en konden de twee lelijkste meenemen voor 2,50 per stuk, echt nice want we gingen ze toch verven enzo.

Toen ze eenmaal thuis stonden, na een heerlijk rit op de fiets die ik gelukkig heb overleefd, thuis met hulp van pa een bijna perfect rondje gemaakt en uitgezaagd. Eén stoeltje zat wat los maar dat was gelukkig opgelost met het aandraaien van een schroefje. Bij de action een blik grijze verf gekocht en twee kwasten voor 7 euro, maar denk dat we in totaal maar 1 euro aan verf hebben gebruikt. Dus een snelle optelsom is dat 6 euro in totaal, en een paar uur van je tijd natuurlijk. Op de stoel nog even wat krijtverf om ze er wat op te kunnen zetten en done. De enige tegenvaller is dat hij er nog niet uit wil eten, drinken wel, eigenwijze hond. Nog een paar  uur en hij krijgt vast wel honger uiteindelijk.

Nou dit was mijn avontuur van het weekend, en jullie ook een leuk avontuur gehad?

Deze slideshow vereist JavaScript.

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: