Looking at the stars

Nee dit wordt niet per se een zoetsappig verhaal, sterrenkijken wordt meestal gezien als iets romantisch maar de sterren waar ik het over heb die kennen nog niet al te veel romantiek. Het is mijn sterrenbeeld, Taurus of ook wel stier genoemd. Ik geloof wel in sterrenbeelden, ze kloppen natuurlijk niet altijd maar er valt wel een levensles uit te halen. Het is soms ook gwn leuk om te lezen, maybe herken je wel wat.

Volgens mijn sterrenbeeld zijn dit mijn positieve eigenschappen: Geduldig en betrouwbaar
Warmhartig en liefdevol, Volhardend en vastberaden, Vreedzaam en houdt van veiligheid. Tegenovergestelde kan dus zijn: Jaloers en bezitterig, Rancuneus en koppig, Genotzuchtig en hebzuchtig

Geduldig, nee niet altijd. Betrouwbaar, warmhartig en liefdevol; dat is wel handig gezien mijn opleiding. Vastberaden wil ik mezelf ook wel noemen, ik werk met doelen en die wil ik graag ook dan wel halen. Ik ben ook wel een peacemaker en een beetje veiligheid is oké, als je maar wel grenzen durft te verleggen.

Dat de tegenovergestelde… Jaloers, ja alleen op degene die alles kunnen eten en niet aankomen. Bezitterig en hebzuchtig hebben wel met elkaar te maken, ik weet het niet, ik denk een klein beetje. Maar koppig, ja dat klopt. Het hoeft niet per se negatief te zijn maar het is wel iets waar je op moet letten.

download (9).jpg

 

Mensen met Stier als horoscoop hechten veel waarde aan geld en bezittingen. Daarom zijn ze vaak doodsbang om schulden op te bouwen en zullen ze er alles aan doen om de veiligheid van de status-quo in stand te houden. Ze zijn dus ook niet bepaald dol op verandering.

Mentaal gezien hebben ze een scherpe geest en zijn ze vaak meer praktisch dan intellectueel ingesteld. Maar omdat ze graag geaccepteerde en betrouwbare ervaringspatronen volgen, hebben ze de neiging om onwrikbaar te zijn in hun overtuigingen. Qua karakter zijn ze gewoonlijk betrouwbaar, trouw, voorzichtig, rechtvaardig, stabiel en laten ze zich niet van hun stuk brengen door moeilijkheden.

KLOPT HELEMAAL. Ik haat het om te moeten lenen, liever niet maar ja kan er weinig aan doen. Ik heb er niet voor gekozen om net in het leenstelsel te vallen. Ik heb eerder geschreven over flexibek zijn, dat ben ik wel al meer maar toch vind ik een stukje structuur en zekerheid best wel fijn. Ik heb ook wel eens gehoord dat mijn mening soms niet veranderbaar is, vooral als het over mijn opleiding gaat. En de laatste zin, ik ben wel snel van mijn stuk te brengen maar er wel weer bovenop, misschien wat later dan gehoopt maar kan wel het positieve halen uit een negatieve ervaring.

 

Liefde en relaties

Mensen met als horoscoop Stier zijn trouwe en gulle vrienden die erg veel liefde in zich hebben. Toch raken ze niet zo snel bevriend met mensen van buiten hun maatschappelijke klasse, waar ze extreem trouw aan zijn. Over het algemeen zijn ze zachtaardig, evenwichtig, blijmoedig, bescheiden en is het moeilijk om ze boos te maken, omdat ze niet van ruzie houden en ongemakkelijke situaties vermijden. Maar, als iemand ze provoceert, kunnen ze exploderen in gewelddadige uitbarstingen van ziedende woede, waarin ze alle controle over zichzelf lijken kwijt te raken. Net zo onverwacht zijn hun incidentele uitingen van humor en vreugde.

Ja liefdee… Ik maak over het algemeen niet snel vrienden, ik ben wat bescheiden erin maar ik heb voldoende  aan een paar goede vrienden. Ik ben niet iemand die een hele vriendengroep hoeft te hebben. Ik hou niet van ruzie dus deze ontwijk ik dan ook. Ben ik een keer boos of teleurgesteld dan hou ik het vaak ik maar alles opkroppen kan ook niet. Gaat het te ver dan uit ik mijn mening, dan uit ik die, of ik altijd de goede woorden kan vinden dat is de vraag. Niet bang zijn om je mening te geven hoor, ik heb mezelf best onder controle.

 

Werk

Op het werk zijn mensen van het sterrenbeeld Stier harde werkers en goede vakmannen, en bovendien zijn ze niet bang om vieze handen te krijgen. Ze zijn betrouwbaar, praktisch ingesteld, systematisch en ambitieus, maar ondanks hun ambitie blijven ze gehoorzaam aan hun meerderen. Ze komen het beste tot hun recht in routineposities waarin vertrouwen en verantwoordelijkheid van belang zijn, waar zich weinig noodsituaties voordoen, waar zich vrijwel geen verandering voordoet, en met vooruitzicht op een mooi pensioen aan het einde van de reis. Toch zijn ze ook creatieve en goede ondernemers, waar de vruchten van hun eigen productiviteit het gevolg zijn van hun eigen werk en niet dat van anderen.

Ze kunnen het goed doen in verschillende beroepen en ambachten: bankieren, architectuur, de bouw, bijna elke vorm van bureaucratie, veilingwerk, landbouw, geneeskunde, chemie, industrie (Stieren zijn goede managers en toezichthoudende voormannen), verzekeringswezen, onderwijs en verassend genoeg ook muziek en beeldhouwkunst. Het zijn ideale beheerders of opzieners en kunnen uitblinken als chef-kok. Sommige Stieren kunnen goed genoeg zingen om operasterren te worden of uit te blinken in populairdere vormen van muziek.

 Een harde werker, zo kan ik mezelf wel beschrijven. Naja als  ik het ook echt wil. In vakanties ben ik een minder harde werker dan in het schooljaar. Ik heb wel een druk nodig om te werken. Ik voel me verantwoordelijk over mijn werk en ook over de anderen en wil graag helpen. Over het creatieve hoef ik niet meer te twijfelen, ik heb het vorig jaar vaak genoeg gehoord dat ik het wel moet geloven. Het laatste dat hoop ik wel, ik weet dat ik kan zingen en dat het steeds beter gaat, maybe staat er toch een toekomst in de muziek voor me klaar.

 

Innerlijk

Hoewel je het misschien niet aan ze kunt zien, houden ze erg van mooie dingen en kunnen ze bijzonder genieten van kunst (waar ze ook talent voor hebben), schoonheid en muziek. Ze kunnen sterke, soms ietwat onconventionele, religieuze opvattingen hebben. Ook houden ze van de geneugtes des levens, comfort, luxe en goede spijzen en wijnen. Hierdoor kunnen ze soms moeilijk de verleiding weerstaan om al te toegeeflijk te zijn, met dronkenschap, extreme wellustigheid en hebzuchtigheid als gevolg.

Geen enkel ander teken in de dierenriem is sterker verbonden met de aarde dan het sterrenbeeld Stier. Een van de belangrijkste doelen in het leven van een Stier is om voor zekerheid en lichamelijk comfort te zorgen. Je innerlijke spirituele beleving verlangt naar harmonie en heelheid. Wanneer je dit volledig begrijpt en hier naartoe zult werken, zul je niet meer constant bevestiging nodig hebben van uiterlijke bezittingen en comfort. Het besef dat deze innerlijke vrede alle bovengenoemde positieve dingen met zich meebrengt, zal je overvallen en je leven zal erg voldoening zijn.

 

Ja, ik moet toegeven, ik hou van comfort en luxe. Het liefst ga ik op vakantie in een hotel en een lekker zwembad. Als ik moest gaan kamperen dan wel in een caravan met een wc, ga echt niet met een wc-rol over de camping heen lopen! Goede spijzen, kook niet voor niets veel buitenlands. In supermarkten ruik ik de heerlijke kruiden al, het eten zal niet flauw zijn, eerder te kruidig. En over alcohol, daar ga ik het niet over hebben. Ieder heeft wel eens iets meegemaakt maar daar hoeft niet heel het internet iets over te weten toch? Ik heb nog niet al mijn innerlijke doelen behaald maar zoals mijn horoscoop zegt, ik ben vastberaden om voldoening te halen uit alles wat ik doe.

download (10)

Klopt deze horoscoop, voor een groot gedeelte. Het belangrijkste is voor mij dat de kern klopt. Natuurlijk is niet elke stier hetzelfde maar soms is het wel heel prettig om herkenning in anderen of iets te vinden.

Bron: https://www.horoscooptarot.nl/sterrenbeeld-stier.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: