My goal

Hallo iedereen, ik wil iets persoonlijks met jullie delen. De laatste tijd zit ik niet echt lekker in mijn vel, lichamelijk en mentaal gezien. Ik ben niet tevreden over mijn lichaam, over mij gewicht het moet minder. Ik heb meerdere keren geprobeerd om af te vallen te minderen in eten en te gaan sporten maar op de één of andere manier zat het de hele tijd tegen.

download

 

Begin van het schooljaar ben ik begonnen met straight away, een manier van afvallen die veel mensen als slecht zien. Het is een programma met shakes en repen, deze vervangen een maaltijd en zorgen ervoor dat je de juist vitamines binnenkrijgt en suikers en koolhydraten verminderd. Toen deed ik het 800 programma (dat wil zeggen 4 producten, drie shakes en 1 reep maar i.v.m. stage nam ik 1 reep extra. Ik heb dit maar even volgehouden omdat ik de energie niet had, ik moest meer eten om een dag goed door te komen. Op dat moment koos ik voor mezelf, dat was een goed teken. Langzaam bouwde ik mijn eten weer op en uiteindelijk had ik de juiste energie om een dag door te komen, wel bestond dit uit meer koolhydraten en ja die moeten er ook weer af. Dat was voor mijn moeilijk want voor sporten had ik zeer weinig energie.

 

 

Gister heb ik besloten vandaag weer te beginnen met straight away, maar met een ander programma. Het heet het goodmorning-programma, dat betekend dat ik in plaats van 1000 calorieën ongeveer 1200 calorieën op dag mag hebben.

’s Ochtend begin ik met een shake en thee, ’s middags mag ik 2 broodjes of 4 crackers met mager beleg en in de avond 250 gram groente en 100 gram onbereidt vlees. Tussendoor mag ik 1 reep (van ongeveer 100 calorieën), 2 stuks fruit en 200 ml yoghurt (wanneer het een lange dag is ook nog één gekookt ei). Ik ga denk ik maar met één ding moeite hebben, het eten van groente. Ik vind dat zo niet lekker, dat wordt nog een enorme uitdaging. Het zullen meer babyhapjes worden dan een soort van normale maaltijd maar dan eet ik het tenminste.

 

images

En dan het volgende, sporten. Ik heb het een soort van rustig op stage dus kan ik me meer richten op sporten. Ik kan nog steeds niet een dag zonder brace dus ik zal een andere manier moeten vinden om wel te sporten en niet mijn overbelasten. Ik wil twee keer per week naar de sportschool gaan, ongeveer een uurtje cardio en daarnaast mijn enkels en pols versterken. Hardlopen wordt ‘m even niet maar fietsen moet lukken.

 

Dit is mijn plan en hoop dit te doen, ik moet de motivatie houden en niet opgeven. Donderdag en zaterdag naar de sportschool en als ik iets thuis kan doen is dat natuurlijk mooi meegenomen. Lekker blijven fietsen naar stage. Ik hoop dat het me gaat lukken en dat ik in mijn zomervakantie zonder problemen een korte broek aan kan en me er goed in voel. Anderen kunnen mij helpen wanneer ik vermoeid en of me dag even niet heb, bied me vooral geen lekkers aan als chocolade of taart want dat mag ik niet hebben. Ik kan prima nee zeggen maar het maakt het allemaal wat moeilijker. Je kan me ook helpen om een sportbuddy te zijn, als ik met iemand een afspraak heb om te sporten dan zal ik ook gaan. Als ik alleen moet gaan is die stap groter.

 

Mijn hoofddoel: Beter in mijn vel zitten en de kilo’s die ik afval, dat zou ook erg leuk zijn!

download 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: