No control

Een aantal weken geleden wilde ik een playlist maken met de muziek die mij inspireerde. Dit was helaas niet mogelijk omdat je dan per maand iets moet betalen en ik dat niet echt super nodig vond. Gister kwam ik met het geniale idee om in een blog een liedje toe te lichten die ik belangrijk vind en wat mij geïnspireerd heeft. Deze keer is dat Control van Kensington. Deze band vind in geweldig, de muziek is rustig maar toch hard. De tekst is een soort van gedicht waarin iedereen wel iets kan vinden.

Voor mij gaat control over controle hebben over je leven en lichaam. Ik heb zelf een tijdje geen controle over mezelf gehad, dit is te lezen in mijn tweede blog. Ik moest weer in mezelf geloven, dat ik het wel kon en ik niet minder ben dan een ander. Nog steeds twijfel ik wel eens over mezelf, over hoeveel ik mezelf wil controleren.

download (6)

No control, How wonderful, How horrible, You see me guessing, Don’t you know?
Thoughts explode, Unconjurable, Unstoppable, You see me lacking, Won’t you grow? Won’t you

Als ik geen controle heb over mezelf, betwijfel ik alles. Doe ik het wel goed? Ik wil dan presteren, ik doe alles wat ik kan doen en dit gaat veel verder dan ik eigenlijk kan. Grenzen overgaan is iets wat ik vaak doe maar ik leer het steeds beter onder controle te houden en aan te geven als iets me teveel wordt. Als ik teveel van mezelf vraag dan zal ik ook niet beter worden in wat ik doe, over presteren noemen we dit.

 

Believe, That even now you’ll take hold, That even now you’ll beat it, Don’t you know?Broke in two, How wonderful, How vulnerable, You see me laughing, Don’t you know? Don’t you 

Je angsten kunnen verslaan door in jezelf te geloven is makkelijker gezegd dan gedaan. Er is een oefening dat je steeds tegen jezelf in de spiegel positieve dingen over jezelf moet zeggen. Dit heb ik nog nooit gedaan, ik zeg het altijd tegen mezelf in mijn hoofd. Ik ben een kwetsbaar persoon. Ik huil snel en dit probeer ik ook wel eens weg te lachen. Misschien niet de juiste manier om om te gaan me mijn angsten maar ieder doet het op zijn eigen manier. Uiteindelijk ga je op je bek en moet weer omhoog klimmen om verder te komen dan dat je op dat moment was.

 

Believe, That even now you’ll take hold That even now you’ll beat it, Don’t you know?
Breathe in, And even now you’ll take hold, And lead it on till the end, Don’t you know?

Even adem halen Julia, even ademhalen. Ga even zitten en kijk om je heen. Iedereen kan het dus jij kan het ook. Dream, dare, fly. Durf te dromen en ga deze droom achterna. Ik weet het wel alleen moet ik het blijven herhalen, dan zal ik bereiken wat ik wil bereiken.

 

And all that is freedom, And all that enslaves, I’ll never believe again
And all that is weakness, And all that is fake, Will never deceive again
Breathe in, And even now you’ll take hold, And even now you’ll beat it, Don’t you know?
Believe, And even now you’ll take hold, And even now you’ll beat it, Don’t you know?

Ik wil vrij zijn van de controle die ik over mezelf heb. Als ik afhankelijk van mezelf ben dan zal ik mezelf nooit echt geloven. Soms gaan mijn gedachten en mijn gedrag verschillende kanten op. Wanneer ik verdrietig ben op momenten dat ik dat niet kan laten zien kan ik dat verhullen, en daarna keihard gaan huilen. Huilen is geen teken van zwakte, het is een teken dat je geraakt bent door iets. Positief of negatief, het kan beide. Ik moet mijn rust pakken en gaan geloven in mezelf. Negatieve gedachten bij me weg zien te houden.

Link naar video: https://www.youtube.com/watch?v=IFGJSZBh3pk

images (2)

Graag zou ik van mijn lezers feedback willen over hoe ik schrijf, wat jullie vinden van de verschillende soort blog en of er onderwerpen zijn waar ik over moet gaan schrijven. Ik zal doorgaan met deze soort blog om zo muziek de rode draad te laten worden. Daarnaast zullen er nog andere blog komen over andere onderwerpen. Wait and you will see!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: