Wanneer proberen niet altijd de beste manier is

Ik weet niet of dit al eerder heb geschreven maar soms bereik je een dieptepunt, en dat had ik tijdens Hemelvaartsdag. Ik was er helemaal klaar mee. Ik heb het over mijn gewicht. Ik heb al zo veel geprobeerd en het werkt allemaal maar niet. Ik bedacht mijn eigen dieet en het was tijd om hulp te zoeken en nu zijn we al een aantal maanden verder. Met een klein beetje resultaat.

…………………………………………………..

Mijn dieet was rijstwafels, soep, 1 stuk fruit en de gehele dag thee en water. Het is niet veel en dat was de bedoeling ook want ik wilde afvallen. En ik zeg je, doe dit vooral niet na want gezond is het zeker niet. Je valt af maar de energie wordt minder. Als ik wilde sporten moest ik wat gegeten hebben anders ging het mis. Ja of dit heel verstandig was, zeker niet. Maar dat wist ik zelf ook wel te bedenken. Kort erop ben ik naar de huisarts gegaan en die heeft me doorgestuurd naar een internist.

Die afspraak kon nog wel even duren dus ik vroeg ook om een verwijzing naar een diëtist. Daar kon ik vrij snel terecht en daar werd me vrij snel gezegd, je moet meer eten. De dag ervoor ben ik naar een internist geweest en daar hebben we alle medische redenen van niet afvallen kunnen wegstrepen, we zou ze overleggen met het obesitas centrum wat er mogelijk is. Ik vertelde dit de dietist en die schrok ervan. Op deze leeftijd al opereren? In het begin wilde ik het wel maar ook ik wist dat ik nooit in aanmerking zou komen, ik zou dan minimaal 115 kilo moeten wegen en er zitten natuurlijk ook enorme risico’s aan. Ik moest mijn voeding aanpassen maar omdat ik zo was gewend aan alleen maar soep was dat in het begin best zwaar. Meer eten, zegmaar voor mijn doen grote maaltijden was niet mogelijk. De eerste week was ik goed misselijk en kreeg ik het niet op, heel gek Julia, als je gewoon niks at. Inmiddels ben ik er aan gewend en probeer ik zoveel mogelijk groeten te eten, zolang ze maar verstopt zitten in mijn eten. En dit is volgens de diëtist prima, zolang je maar het eet en je de structuur niet kapot maakt door er soep van de maken, oepssie!

Maar toen kwam een brief en mocht ik op gesprek komen bij het overgewicht centrum. Ik wist niet waarom maar ik ging maar gewoon. Daar lieten ze me een filmpje zien over obesitas en dat gaf mij soort van een geruststelling. Het gaat over dat wanneer je gaat dieten je dat zelf wil maar je lichaam niet weet dat je het doet, die wil gewoon voldoende energie binnen hebben. Hierdoor val je minder snel of kom je soms zelf aan. Hoe vaker je ook probeert, je lichaam is in de was en hierdoor val je minder snel af dan dat je wil. En de oorzaak hiervan, de moderne samenleving. Door verschillende omstandigheden kan het zijn dat je gewoon minder afvalt met als conclusie, het is niet de persoon zijn schuld. Helemaal niet als je al niet veel eet, zoals je bijvoorbeeld op tv-programma’s als Obese ziet. Het is je lichaam die signalen uitzend naar je stofwisseling wat deze in de war brengt. Een samenvatting van dit filmpje zal ik plaatsen bij het kopje extra informatie, voor degene die hierin interesse hebben. Ook zal ik de link van het filmpje erbij plaatsen, het is zeker leuk en informatief om deze even te bekijken.

En nu? Dit is zeker de laatste dieetpoging die ik doe want ik wil mijn lichaam niet verder in de war brengen. Ik heb recht op 3 uur diëtist dus dit ga ik doen en ik ga kijken hoe ik hier een levensstijl van kan gaan maken. Ik probeer drie keer per week te sporten, één keer de sportschool en twee keer thuis op de hometrainer. En waarom ik ik probeer zeg, omdat ik mezelf niet altijd kan beloven om het te doen. Ik moet gewoon in beweging zijn, dus lekker lopend boodschappen doen als je niet teveel nodig hebt. Daarnaast ben ik nog steeds op zoek naar een baan en als ik die heb zal misschien een beetje stress wegvallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: