Hello again!

Ik hoor jullie al denken, wat is over? Ik ga niet stoppen met mijn stage, ik ga niet stoppen met mijn opleiding en het is ook niet uit met een vriendje (want ja dan moet je eerst een vriendje hebben. Ik zal het jullie vertellen, mijn writers block in over. Een writers block is wanneer een schrijver, dichter, muzikant enzovoorts even niet in de stemming is om te gaan schrijven, alsof er geen inspiratie is. Meestal vloeiden de zinnen zo op papier maar tegenwoordig is het erg moeilijk om de energie te vinden, het gaat dan gewoon niet.

Gisteravond was eindelijk dat moment, ik heb weer iets kunnen schrijven. Het is niet mijn gebruikelijke stijl van muziek maar he, soms moet je eens afwisselen. Gisteren had ik een vrijwilligersbijeenkomst van Humanitas. Van 29 Juli tot 3 Augustus, vijf dagen lang zes- en zeven jarige vermaken. Het zijn niet zomaar kinderen, de kinderen die meegaan kunnen door een bepaalde rede niet op vakantie, dit kan bijvoorbeeld door armoede of gedragsproblemen. Het was een leerzame bijeenkomst en ik heb veel kennis opgedaan, het wel vermoeiend om van 10 tot 3 concentreren en dat in het weekend… Het viel op zich wel mee en het heeft me inspiratie gegeven.

Vaak is er op een kinderkamp één lied dat de hele week gezonden wordt, dag in dag uit. Wanneer ze het lied horen dan worden ze enthousiast en houden ze een leuke herinnering over aan 5 dagen vakantie, met uitzondering van de kinderen die een hekel hebben aan zingen en dansen. Ik ben op onderzoek gegaan en vond het liedje ‘stamp de tafels’ van kinderen van kinderen. Een speelse melodie met een niet te moeilijke tekst, veel herhaling en de mogelijkheid om er een dansje op te maken. Ik heb de titel veranderd in ‘klap klap’. Lekker klappen en zingen, iets wat een kind van zes of zeven jaar graag doet (behalve mijn vroegere ik).

Hier de nieuwe tekst (en de link naar de muziek)

Klap klap, Ja klap maar in je hand

Samen zijn we hier. Voor pret en plezier. Heel veel buiten spelen. En nog veel meer. Elkaar leren kennen. En de wereld verkennen. Op avontuur? Lekker in de natuur .Vrienden voor het leven. Wat gaan we beleven? Lekker springen en zwingen en heel hard zingen! Kom maar op!

Klap klap, Ja klap maar in je hand. We zingen met zijn allen, maar nu hardop. Klap klap, Ja klap maar in je hand. We doen het met zijn allen,  ja wat hebben we een lol.
Klap klap klap, Ja we klappen in de hand. Ohohohoho, en nu hardop. Klap klap klap, Ja we klappen in de hand. Ohohohoho, en wat een lol!

Samen zijn we hier. Voor pret en plezier. Heel veel buiten spelen. En nog veel meer. Elkaar leren kennen. En de wereld verkennen. Op avontuur? Lekker in de natuur .Vrienden voor het leven. Wat gaan we beleven? Ken je het liedje al? Probeer maar mee te zingen. Kom maar op!

Klap klap, Ja klap maar in je hand. We zingen met zijn allen, maar nu hardop. Klap klap, Ja klap maar in je hand. We doen het met zijn allen,  ja wat hebben we een lol.
Klap klap klap, Ja we klappen in de hand. Ohohohoho, en nu hardop. Klap klap klap, Ja we klappen in de hand. Ohohohoho, en wat een lol!

 

Elke ochtend wakker, steeds te vroeg. Denken aan de dag, wat te doen. Kom maar uit bed en kleed je aan. Dan begint de dag, keer op keer!

Klap klap, Ja klap maar in je hand. We zingen met zijn allen, maar nu hardop. Klap klap, Ja klap maar in je hand. We doen het met zijn allen,  ja wat hebben we een lol.
Klap klap klap, Ja we klappen in de hand. Ohohohoho, en nu hardop. Klap klap klap, Ja we klappen in de hand. Ohohohoho, en wat een lol!

Ohohoh en wat een lol!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: