A story to tell…

Okee, vandaag weer een lekker serieuze blog. Deze gaat niet perse over mezelf, wel zal ik mijzelf erin verwerken want ik ben onderdeel geweest in deze persoon haar proces. Je leest het al, het gaat om een meisje, een meisje die veel te snel volwassen wil worden. Haar naam is Berber en ook zij is een blogger, ze weet dat ik deze blog schrijf en ook heeft ze deze van tevoren gelezen i.v.m. privacy.

Ik ga beginnen met hoe ik haar heb leren kennen, beide zaten we heel wat jaren geleden bij lekker Pûh, een bedrijf die kinderen helpen met afvallen. Ik kreeg een berichtje op Hyves met van die leuke emoticons enzo. We hebben geskypet en gekletst en uiteindelijk ben ik op wereldreis gegaan naar Terschelling en daar een nachtje blijven slapen, anders om ook. We hebben alleen maar leuke dingen gedaan bijvoorbeeld concerten, sleepovers en delen de passie van muziek.  Het is een beetje gek maar beide hebben we een soortgelijk proces gehad, beide overgewicht gehad, persoonlijke problemen gekend en zijn uiteindelijk de zijkanten weer gaan opzoeken. Terwijl ik weer aankwam viel berber af. Beide niet leuk natuurlijk.

images (2)

 

Ik heb het best wel moeilijk gevonden dat het, denk dat het zo kan zeggen, de verkeerde kant is opgegaan. Ik raakte steeds meer in mijn rolletje als hulpverlener i.v.m. mijn opleiding maar deze mocht ik niet hebben van mezelf als ik met haar appte. Ik was dan de vriendin en dat was het. Berber heeft verschillende behandelingen gehad, specifiek zal ik niet zijn. Op de één of andere manier heeft dit niet geholpen. Hoe dapper ze soms ook is, soms zijn kleine stapjes iets handiger.

Berber is een avonturier, een vrolijke meid die wel eens minder vrolijke momenten heeft gekend. Er is iets gebeurd in de familie, ik ga hier niet verder over in. Precies toen het een jaar geleden was kwam mijn eerste lied op Facebook, our angel. Erg toepasselijk, puur toeval.

Ze heeft haar diploma gehaald en is uiteindelijk naar het MBO gegaan. Dit was een grote stap, van Terschelling naar Groningen verhuizen, helemaal alleen. Ik zou dat al niet doen, vind het veel te prettig thuis. Toen ik het las heb ik haar gefeliciteerd maar ben eerlijk geweest, ik vond het een te grote stap, alleen zijn is toch anders. Er is minder controle van buitenaf, meer vrijheid. Dit kan positief en negatief zijn.

 

 

Ik vind het moeilijk om over gewicht te praten maar ik doe het gewoon, je schrijft dat anorexia je sluipmoordenaar is, dat je teveel van jezelf bent. Ik snap dat het misschien heel stom is om te horen dat je er goed uitziet als je wat aangekomen bent maar dat zie ik ook. En nee, je bent echt niet teveel van jezelf. Ook ik moet mezelf gaan accepteren dus samen gaan we de strijd aan! Nooit maar dan ook echt nooit zal je teveel van jezelf zijn, je bent mooi zoals je bent. Je hoeft niet altijd beter te willen, voor mij over mijn verleden, voor jou het slanker worden. Ik ben inmiddels ook in behandeling bij een psycholoog, een belangrijke stap. Jij hebt er wel meer gezien maar hou vol. Ooit kan je tegen jezelf zeggen dat het prima is.

Je laatste blog was over volwassen zijn, te volwassen. Wij zijn beide te snel volwassen geworden, ieder onze rede. Ook ik mis wel een de vrijheid van een kind, het niet verantwoordelijk zijn. Muziek geeft mij de motivatie om los te gaan. Even janken, dansen en zingen (goed of vals), gewoon even losgaan. Ik weet niet alles wat je denkt berber, maar ik begrijp je. Hulp is niet erg, je moet jezelf er wel in kunnen vinden en soms je wil opzij zetten. Je bent bezig met een kliniek, een hele mooie stap die je goed zal doen. Is het in het kale hoofdje weer goed dan kan je de volgende, kleine stap zetten.

images (1)

 

Maar lieve Berber, Ik hoop dat je hier iets zinvols is leest. Het kan een verkeerde interpretatie van mij zijn geweest maar weet dat je bij mij terecht kan. Ik ben ook nog niet helemaal 100% geheeld maar 50 en 50 maakt honderd toch? Samen kan je vaak meer aan dan alleen, je kan bij me terecht al je je verhaal kwijt wil of gewoon even wil schreeuwen. Ik ben nog steeds waar ik het begin ook was, je weet me dus wel te vinden. Kom op je kan het, vind geluk in de kleine dingen en steek een middelvinger op naar alle stomme dingen, ik doe met je mee. Jij was mijn inspiratie ook te gaan bloggen dus dat is je al gelukt!

Link van Berber haar blog: https://strawberberry.wordpress.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: