vrijwilligerswerk

Gratis werken, klopt dat wel? Dat is wat ik zou zeggen toen ik net een baan had. Ik wil prima werken, als ik er maar betaald voor krijg. Maar ja, geen vaste baan meer, zeven weken vrij en weinig tot geen plannen, wat moet ik doen? Eventueel al denken aan mijn toekomst, werken aan mijn cv.  Toen besloot ik vrijwilligerswerk te gaan doen, niet bij één kamp maar bij twee kampen. Drie werkweken lang lekker bezig zijn met kinderen en jongeren, je keihard inzetten voor een goed doel.

download (6)

 

Kamp één begint morgen, met nog 6 anderen ga ik van zondag tot en met vrijdag 21 kinderen een (hopelijk) leuke vakantie bieden (organisatie: Humanitas https://www.humanitas.nl/programmas/kindervakantieweken/). Het gaat om kinderen tussen de 5 en 9 jaar, de rede van aanmelding aan het kamp is verschillend. Voor mij persoonlijk is het doel ervaring opdoen en een kind kind te laten zijn. Niet iedereen kan elk jaar op vakantie zoals ik dat met mijn ouders deed. Ook al was het naar Lauwersoog, toch was ik echt even kind. Het zal een drukke week worden, zaterdag kinderen bespreken en voorbereidingen treffen op locatie (je kan ook lezen: Opruimen) en dan de nachtrust pakken. Dag erna komen de kinderen en gaan we elke dag wat anders doen. Het ideale is dat er een speeltuin voor de accommodatie is, daarnaast mooie kampeerboerderij en ook best luxe. Het is alleen jammer dat er met zulk weer geen ramen zijn in de slaapzalen…

logo-humanitas-social

Na heel veel dagen plezier en gelach, vertrekken de kinderen en moet er opgeruimd worden. Niet alleen de accommodatie maar ook mijn energie level, daarna lekker twee weken vrij en dan, ja dan begint het tweede kamp alweer. Dit keer blijf ik in Friesland, Beetsterzwaag. “Oow daar zit toch revalidatie Friesland? Waarom ga je daar helpen?” Dit heb ik mij wel eens afgevraagd, wat doe ik als derdejaars student pedagogiek tussen studenten fysiotherapeuten en ergotherapeuten? Nou het antwoord is, ik begeleid in mijn toekomstige werk mensen en misschien ook wel met een beperking. Daarnaast heb ik ook mijn kwalen en weet ik een klein beetje is hoe het kan zijn om afhankelijk van anderen te zijn wanneer je ergens niet toe in staat bent. De jongeren die aan dit kamp meegaan hebben allemaal CP, cerebrale parese. Het is iets in de hersenen. Ze hebben één aangedane hand en deze gaan ze trainen tijdens het kamp https://www.revalidatie-friesland.nl/revalidatiemogelijkheden/cimt-bit-therapiekampen/) . Ik zal even een linkje plaatsen met daarin meer info.   (https://www.npostart.nl/het-klokhuis/06-10-2015/VPWON_1233590).

download (2)

 

Dat kamp zal er als volgt uitzien, de dag begint met :

 • een ontbijt
 • warming op
 • training
 • pauze
 • training
 • middageten
 • training
 • twee handige activiteit
 • vrije tijd
 • avondeten
 • avondprogramma
 • slapen

De rode onderdelen doe je met een ovenwant om, hierdoor moet ook de begeleider alles met 1 hand doen. Daarnaast wordt er nog supervisie gegeven (mijn favo onderdeel) en mag je ook tijd nemen voor eigen dingen. Per jongere is er een student toegewezen en deze doet de trainingen. Ik heb een plan gemaakt voor K. Kan er weinig verder over zeggen maarja privacywet enzovoorts. Dit is de laatste twee weken van maandag tot vrijdag, weekenden ben ik lekker thuis. Mijn rust pakken!

En dan……………………………….

De vakantie is over en voorbij. Weer naar school toe, weer colleges volgen en boeken opendoen. Tot die tijd ga ik van mijn vrije momenten genieten. Julia, je hebt het verdient, je mag ook een keer even niks doen!

download (7)

Een gedachte over “vrijwilligerswerk

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: