Minivakantie!?

Jaaa ik ben op minivakantie geweest. Ik heb al vakantie vanaf begin juli maar dan plan je dingen… drie weken een kamp en een gevolg van één van de kampen (trouwens, het gaat beter maar of ik nu zonder problemen kan lopen, dat nog niet)…. Toen bedachten mama en ik om een paar dagen weg te gaan, een beetje vakantie vieren. Dus hotel geboekt en toen het tijd werd in de auto stappen en gaan rijden.

We besloten om naar Alkmaar te gaan, is een leuke shopstad en je bent dichtbij andere steden. En als het echt warm zou worden dan konden we nog naar de zee. Het weer was lekker maar je ging niet echt voor je plezier in je badpak liggen ofzo. Dus geen strandplannen maar lekker shoppen, lekker lunchen en avondeten en een beetje cultureel doen.

We kwamen dus aan in Alkmaar, ik kon net weer een beetje normaal lopen maar of ik de dag zou halen, dat was de vraag. Eerste stop was een bakje thee en daarna de winkelstraat doorgelopen en gezocht naar de Pri. Pri viel een soort van tegen, niet veel gekocht (wel een paraplu en tas want die had ik ook zo hard nodig). Daarna naar de Sting, h&m en nog meer winkel. Het fijne was dat we om de paar uur (lees twee) een pauze hadden. Wat hebben we heerlijke geluncht bij Preggo, 5 verschillende soorten brood en salades, soepen en ga zo maar door. Ik koos voor een vol met ossenworst en honing-mosterdsaus… mmmmmmmmmmmmm (nu snappen jullie het wel toch?)

Rond een uur of 2/ half 3 gingen we naar het hotel, die we eerst niet konden vinden, maar toch vonden en moesten wachten met inchecken. Er was ook een Amerikaans voetbalteam, lekker luidruchtig met die fijne slippers die nog naklappen als je loopt. Dus verder met het verhaal, inchecken en werden naar de kamer gebracht. Daar meteen met me knie omhoog en even rusten. Ondertussen genoten we van de Amerikaanse bezoekers die heel vaak een trap op liepen en dat niet zachtjes deden. We sliepen naast de trap dus je kon het ook top horen. Ook zaten we in Jamaica met de ruziemakende zwervers over een blikje bier! Lekker multicultureel gedaan dus!

We wilde eten bij een restaurant maar deze was helaas al vol. Toen appte ik een oud-collega van het vorige kamp, ze werk in het theater naast het hotel en ze zag me lopen, dus ze heeft ons tips gegeven om te gaan eten. Dus met de ongeveer uitgeruste knie naar een vleestent gelopen en daar heerlijke nachtos gegeten (Mijn nieuwe nummer 1) en een biefstuk. Desondanks de onrust onder het personeel was het heerlijk en zijn we een toetsje en fruit gaan halen bij de jumbo, die wel 100 meter van het hotel was). Voor de rest van de avond lekker tv gekeken op bed en genoten van de douche. Dag 1 was een succes, maar met een iets kleinere portemonnee…

download (11)

Dag 2 begon erg vroeg. 2:00!!! Een paar Amerikanen en een Nederlander vonden hét grappig om de trap op te rennen met van die sportslippers aan en een tas lekker naar beneden te slepen i.p.v. te willen.  En om 6:00 werden er broodjes in de oven gedaan en dat rook me toch lekker. Ik ben tot 8 uur een soort van gaan slapen en toen zijn we ons gaan klaar maken voor het heerlijk ruikende ontbijt. Er waren drie verschillende soorten verse broodjes, 1 brood om zelf te kunnen snijden, wel twintig soorten beleg, 4 soorten cornflakes, 2 soorten yoghurt, warme drink, jus ‘d orange en appelsap en fruit. Ik heb het rustig aan gedaan want brood is natuurlijk heel anders dan een shake. Nadat ik gister ongeveer 9 km had gelopen had ik veel mee pijn en ook was ik moe van de korte nacht die ik had. Toch zijn we op pad gegaan, niet in Alkmaar maar naar Haarlem, Lekker geshopt en geluncht in de stad. Rond een uur of 1 was ik zo moe, ook van de pijn dat we naar huis zijn gegaan en een break gehouden in het hotel.

In de avond zijn we naar Egmond aan ze geweest, een klant van me vader bezocht en de braderie over geweest, het waaide echt zo hard dus me haar zat alweer onder de klitten. We zouden er gaan eten maar het was er zo duur dat we toch maar weer naar Alkmaar vertrokken en naar een dichtbij restaurant te gaan.

We gingen een restaurant binnen genaamd: De binnenkomer. Het was een combi tussen een classy kringloopwinkel en een restaurant en het zag er erg gezellig uit. Er was nog plek dus hier gingen we maar eten. Het eten was niet zoals in andere restaurants, veel biologisch en er werden producten gebruikt die je in normale restaurants nooit zou eten. Ik begon met een bruschetta met basilicum-mascarpone crème, tomaat en avocado. Als hoofdgerecht had ik een pastaschotel met groente en truffel uit de oven. Echt mensen, het was heerlijk. Alle linkjes van de restaurants zal ik onderaan de blog zetten want dit is echt aan te raden!

Na het eten terug naar het hotel en we hebben heerlijk tv gekeken. Verder niks spannends, wel erg moe dus hoopte dat ik beter zou gaan slapen.

download (12).jpg

De laatste dag werden we wakker met opnieuw die heerlijk broodgeur. Na het ontbijt hebben we alle spullen gepakt en zijn we gaan uitchecken. Daarna nog de laatste boodschappen gehaald en om 11 uur gingen we naar het Beatles-museum. Het was een loods met echt hele mooie dingen, verhalen en natuurlijk het bekende zebrapad. Het mooiste vond ik de complottheorieën. Het team om de Beatles heen had bedacht dat alle albums met dood te maken moesten hebben. Op een gegeven moment gaf het zoveel publiciteit dat ze er mee verder gingen, zelfs zo ver dat ze iemand dood gingen verklaren terwijl deze springlevend was. Om hier meer over te weten, ga er ook heen. Het is vijf euro PP en de moeite waard.

Daarna zijn we naar huis gegaan en thuis lekker op de bank gaan zitten, het was heerlijk, deze minivakantie was echt leuk. Thanks mama voor deze dagen en sorry dat ik minder kon doen dat gehoopt, had ook graag geen pijn gehad!

link voor de fotobeleving naast het verhaal: https://www.facebook.com/julia.vanderschaaf/media_set?set=a.1929873810444266&type=3

download (4)

Links:

https://www.hofman-alkmaar.nl/

https://www.facebook.com/pages/Lunchroom-Prego/230791263622826

http://www.meatenco.nl/

https://yoghurtbarn.nl/

http://www.debinnenkomer.nl/

http://www.collegehotelalkmaar.nl/nl/index.html

https://www.beatlesmuseum.nl/

https://www.bagelsbeans.nl/nl

images (4).jpg

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: