Alllleees nieuw….

Hallo mensen, ik heb een heel verhaal maar ik moet het van mezelf korthouden. Een week lang heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag. Ik heb natuurlijk wel ervaring met begeleiden maar therapieën uitvoeren, dat is toch wel andere koek. Ik was mentaal best gesloopt, ook werd ik goed verkouden en heb ik het weekend 99% van de tijd binnen besteed. Nu door naar het belangrijkste, hoe het kamp was.

Ik was er al een dag eerder omdat ik 6:00 met een bus wel heel erg vroeg vind. Dus met drie andere studenten ben ik blijven slapen en dag erna soort van uit kunnen slapen. Dag 1 was echt een heftige dag, ik had geen idee wat ik aan het doen was en kreeg veel hulp. Dat was ook wel nodig anders was ik er echt niet uitgekomen. Veel gedaan met de jongeren en lekker met elkaar kennisgemaakt. Het weer zat gelukkig ook mee, de zon scheen heerlijk. Ik merkte op dag 1 al dat de jongere die ik begeleid best wel kan gaan claimen, dat is verder niet zo erg maar hierdoor probeerde ik wel afstand te houden tijdens het eten en de groepsactiviteiten. Dit hielp maar ja, je zal wel vaak het eerste aanspreekpunt van de jongere zijn.

De dagen gingen verder en verder. Ik heb al een keer uitgelegd hoe de dagen er uit zien, deze blog zal ik onderaan plaatsen. Steeds meer kwam ik gelukkig in een flow en kon ik de therapieën zelfstandiger uitvoeren, dat was één van mijn doelen. Deze heb ik gehaald. Voor de rest was de hele week een soort van bubbel waar je in zit, geen idee wat je aan het doen ben. Er is een rede voor wat je doet maar met onvoldoende achtergrond is het best wel een heel klein beetje gokken. In de plannen van de jongeren staan ook allemaal gekke benamingen terwijl ik heffen van de pols begrijp. Het was even puzzelen maar ben weer veel ervaringen rijker.

Ik ben ook aan het denken over mijn rol binnen de groep, ben ik er op mijn plek? Ja en nee, ik ben wel soort van op mijn plek als het gaat op het leven na de trainingen en therapieën. Tijdens de therapieën moet ik echt nog mijn draai zien te vinden, hoop ik gebeurt dat volgende week. Dan staan me nog 5 dagen te wachten met nog een vraagteken erachter, geen idee hoe deze eruit zullen gaan zien. Mij jongere moet door omstandigheden in iedere geval naar huis en komt pas de laatste avond weer terug.

download (13)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: