De meeste dromen zijn bedrog, maar gelukkig niet alle

Ik ben op een plek waar dromen heel belangrijk zijn, hier worden dromen omgezet in doelen en wordt er keihard gewerkt om deze doelen te halen. Niet alle dromen zijn bedrog, dat is wat ik inmiddels wel weet. Jongeren met CP hebben obstakels die ze moeten overwinnen, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Als je alleen maar negatief bent dan klopt het dat je je doelen minder snel haalt. Er moet eerst een vertaalslag in de hersenen komen, dan kan deze fysiek doorgezet worden.

download (14)

Ik heb ook een droom waar ik niet van durf om er een doel van te maken. Mijn droom is om niet hypermobiel te zijn, om te doen wat ik wil en niet rekening te hoeven houden met wat ik kan doen. Het kan me boos maken, ook wel verdrietig. Het siert me nou niet echt als ik steeds weer iets blesseer, mensen kunnen dan niet op me rekenen. Ik ga vaak al verder dan me grens wanneer ik weet dat mensen iets van me verwachten. Ik weet dat ik er weinig aan kan doen maar het is enorm irritant.

Ik zit dan nu ook even ik een put, ik baal ervan dat ik de afgelopen week en deze week gwn minder heb kunnen doen. Gisteren ben ik iets te actief geweest wat geresulteerd heeft in een weer pijnlijke knie, ik kan kleine stukjes lopen maar wel met pijn. Ik moet hem ontlasten maar weet ook dat ik vandaag wel voor iemand moet gaan invallen. Het liefst zit ik nu op me kamer en doe ik verder niks maar dat helpt waarschijnlijk ook niet. Ik wil deze keuze niet hoeven maken maar ik kan denk ik niet anders. Als ik de rest van de week nog vol wil gaan houden zou ik toch echt het anders moeten gaan doen.

Heeft iemand enig idee hoe ik deze balans kan vinden??

images (5)

 

Oja en kom niet met de tip om op krukken te gaan lopen want daarmee kom ik helemaal niet vooruit. Het is al heel wat dat ik nu hulp durf te vragen maar het is niet iets wat ik graag doe. Wat moet dat moet, rust houden of wel gaan bewegen, hulpvragen of alles zelf doen. Dat is het dilemma dat ik mezelf voorleg…

Maar we moeten toch afsluiten met iets positiefs, dat is wel belangrijk denk ik. Hoe kan ik mijn droom omzetten in een doel? Hoe doen de jongeren dat. Ik moet uit deze put komen en weer gaan lachen, anders wordt mijn laptop wel heel erg nat en kan ik niet meer van die leuke blogs maken. Ik kan nog wel lachen, lachen jullie met me mee?

download (15)

Een gedachte over “De meeste dromen zijn bedrog, maar gelukkig niet alle

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: