Een ervaring rijker

Niet één ervaring, maar veel meer zeg ik je. Mijn vorige blog was een minder leuke om te lezen, dat neem ik even aan. Ik zat even in een dikke put en ben even een ochtend rustig bij mezelf gebleven. Even geen mensen om me heen, alleen pen en papier. Deze momenten doen soort van eer aan de naam van blog, pen and paper. Ik ben er weer bovenop gekomen, ja ik kon weer lachten.

De rest van de week was echt leuk. Ook als had ik wel wat last van me knie, ik ben er toch voor gegaan en heb werk uit handen gegeven door jongeren zelfstandig te laten werken. Dit ging prima. Op een gegeven moment had ik er zelfs twee, en kreeg ik complimenten over dat is het goed deed wetende dat ik twee jongeren begeleidde. In de avonden nam ik wat meer rust, af en toe even koelen en vooral aangeven wat wel en niet kan. Misschien is dat wel veel belangrijker geweest dan er over te gaan piekeren. Ik wil dat niet meer doen. Ik kon eigenlijk vrij snel weer een lach op me gezicht toveren, dat kwam ook wel omdat één jongeren om de paar uur vroeg of mijn been al over is. Ging het maar zo snel, dan had ik misschien iets meer met de groep kunnen doen.

Ik heb alsnog best veel gedaan, opnieuw het ballen circuit uitgevoerd met hulp van andere studenten, geholpen met andere activiteiten en het leukste nog wel, muziekles gehad. Ik heb de jongeren alleen maar zien stralen, ik heb me verbaasd over hoe ze in hand konden inzetten. Ook vond ik het erg leuk om te mogen zingen, wel moest ik nu elke keer erna met de microfoon zingen maar he, dat is een kleine moeite.

……………………………………

De laatste dag is er voor de familie van de jongeren gebakken en gekookt. Het was echt erg leuk dat iedereen zijn gang ging en tuurlijk heb ik geholpen. Door mijn gevoel van bakken is het uiteindelijk goed gekomen met het koekjes, of ze lekker waren, geen idee… 80 gram suiker is nou niet echt iets wat ik deze tijd eet.

De middag was erg leuk. De jongeren moesten één hulpvraag laten zien aan de familie, de zaal was vol en iedereen, studenten en jongeren, werden onthaald met een luid geklap. Ik heb er van genoten hoe enthousiast iedereen was. Bij iedereen zag je duidelijke vooruitgang en dat is natuurlijk wat je als ouder wil zien. Ook hebben alle studenten een lied gezonden, ik heb deze met een paar anderen geschreven en drie keer raden wie de microfoon vasthield? (En ja deze stond ook aan!)

Op de hoeve, op kamp twee weken lang, Moesten we de jongeren houden in bedwang, Maar de twee weken waren echt heel tof, Zonder ons, zonder jullie, hadden wij het niet gered

… loomt graag de hele dag, Tovert … bij iedereen een glimlach, Was niet de enige die dit echt goed kon, Want … die parende pinguins verzon

Ohohoh even lekker pauze houden, Ohoho de tijd die gaat toch veel te snel voorbij, Maar het regent, en regent ovenwanten

… was ’s ochtends goed op gang, … wilde piano spelen de hele dag lang, … had ook een eigen vlag, Van queen elisabeth kreeg ze altijd weer een lach

Ohohoh even lekker pauze houden, Ohoho de tijd die gaat veel te snel voorbij, Maar het regent, en regent ovenwanten

Appels schillen en corvee op zijn tijd, Barbecueën en zwemmen, ja dat was wel erg fijn, Dan weer weerwolven, elke avond weer, Met wat tempo en functie, en dat alles met één hand

… plakt wel honderd keer zijn band, En … rijdt het liefst paard op ‘t strand, … die scoort heel hoog met één kop koffie op, … is overdag heel moe, want kletst ’s avonds laat

… danst voor ze slapen gaat, En wat hebben we toch een hele leuke groep, Morgen de laatste dag en wat balen we daar toch van, Maar als dit ’t is, is dit ’t (3x)
en we zullen het wel zien.

Ohohoh even lekker pauze houden, Ohoho de tijd die gaat veel te snel voorbij, Maar het regent, en regent ovenwanten

Ohohoh even lekker pauze houden, Ohoho de tijd die gaat veel te snel voorbij, Maar het regent, en regent ovenwanten

*Namen zijn verwijderd omdat ik geen idee heb hoe dit zit met privacy wetten enzo omdat het wel iets weergeeft over de persoon

 

Ik heb heel erg genoten van het kamp maar ben er wel een beetje klaar mee om er over te schrijven. Voor school moeten we punten halen en heb dit kamp opgegeven om punten te kunnen krijgen. Dat betekent dat ik van elke dag een verslag heb gemaakt en ik denk dat ik alles al heel vaak heb herhaald. Het was heel erg leuk om te doen, voor herhaling vatbaar. Misschien niet de rol die ik nu had maar meer een soort van activiteitenuitvoerder/ praatpersoon als iemand zich niet helemaal goed voelt en creatief brein om oplossingen te bedenken. Dat lijkt me wel wat!

 


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: