Welkom bij NHLStenden

Daar zit ik dan, lekker op de bank terwijl ik eigenlijk, dat dacht ik tenminste, naar school moet. Naar een nieuwe school, spannend hoor. Na drie jaar op de NHL les te hebben ga ik nu naar NHLStenden, gelukkig is die school even groot als de nhl en zal ik over drie jaar ongeveer de weg weten. Maar nu vraag je je vast af, waarom zit je nu dan niet op school, het schooljaar is maandag toch al beginnen. Het begon allemaal met een mailtje in Juni. “Hallo Julia van der Schaaf, jij gaat volgend jaar de minor LVB doen. In Augustus ontvang je meer informatie”.

download

Ja dat was het eerste bericht. Daarvoor had ik me natuurlijk al ingeschreven voor de minor maar er was maar plek voor twintig studenten en anders werd er geloot. Nou ik ga dus deze minor doen, meer weet ik niet. Acht weken vlogen voorbij en alle andere negentien studenten en ik leefden in verwarring. Iedereen om me heen, tijdens het andere kamp, wist al heel veel en ik, ik wist wat ik ging doen. Ja, welkom bij NHLStenden, die fusie heeft weinig goeds gedaan. Vorige week donderdag kreeg ik rond avondeten een bericht van een vrienden van me.  Daar stond “nog een week vakantie dus”. HUHH??? Ik snapte er helemaal niks van. Dus ik me mail checken en jahoor, in mijn spam (waarschijnlijk de rede dat ik hem daardoor niet had gezien) dat een aantal praktische zaken niet geregeld waren en we pas om 10 september naar school hoefden, om 13:15, we mogen ook nog uitslapen.

Ook stond erin dat er een informatiegids is gemaakt en dat waar we moeten zijn zo snel mogelijk bekend wordt gemaakt, dat is dus waarschijnlijk maandagochtend rond een uur of 11. Mooi op tijd toch? Wel weet ik mijn lesdagen, dat is gelukkig één ding dat we weten…

download (5)

Misschien overdrijf ik een beetje maar het is altijd hetzelfde verhaal. Vorig jaar, het stage jaar, werd in de zomervakantie bekend gemaakt dat je contract voor je stage begint ingeleverd moet worden. Als je bij een instelling als jeugdbescherming ofzo gaat stage lopen is dat prima maar in het onderwijs gaat dat echt niet lukken. Ook was het pas heel laat bekend in wat voor SLB en supervisie groep je kwam. Veel op het laatste moment, ik ben er wel aan gewend. Dit jaar is het wel extreem. Er zijn we een paar extra factoren waar ik rekening mee moet houden. Punt 1, het is een geheel nieuwe minor dus ik snap dat de info er begin zomervakantie nog niet was. Punt 2, er zijn meer nieuwe minors/ opleidingen enzovoorts en ook al is er nu een tweede gebouw, er is waarschijnlijk alsnog weinig ruimte. Punt 3, zo is het hoger onderwijs gewoon. Je moet er maar mee zien te dealen. Er zijn zo veel veranderingen in het onderwijs dat het heel normaal is dat er op het laatste moment er dingen veranderen.

Nu heb ik denk ik wel genoeg of school zitten zeuren/praten of nog een andere gekke term. Ik moet maar gaan genieten van nog een paar dagen onwetendheid. Het test mijn stresslevel wel, deze heb ik aardig onder controle. Ik wordt alleen gek van het feit dat je niet weet waar je heen moet, in de NHL weet ik wel mijn weg te vinden maar het gebouw van Stenden is me nog compleet een raadsel.

download (16)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: