So relaxed these days

Zo de knetter, ik slaap de laatste dagen echt heel goed. Meestal liggen de laken aan de andere kant van mijn bed of liggen de half of de grond, maar tegenwoordig… Ik word wakker en me dekens liggen nog bijna hetzelfde en me haar zit ook nog zoals het zat voor ik ging slapen. Dus in in plaats van een uit elkaar gevallen nestje gewoon een keurige knot. Ik voel me ook best lekker, heb voldoende energie en heb veel vrijheid. Dat is niet de oorzaak van mijn rustige nachten, dat is iets wat mensen (en dacht ik zelf ook) heel zweverig kunnen vinden, Meditatie

images (7)

Ik ben nog een groentje maar merk echt een verschil. Ik zag een app genaamd ‘Headspace’ en dacht, dat is wel leuk om een keer te proberen. Ik doe het voor het slapen gaan en echt, ik was me na de eerste keer toch ontspannen, me ogen vielen echt bijna dicht. In het begin ging het puur om ademhaling maar ik zit nu op dag 4 en merk dat ik me lichaam een soort van kan uitschakelen, het begint dan helemaal zwaar te worden, alsof er een paar kilo aan stenen in ingestopt. Ik kan ook de eerste 5 minuten na de meditatie gewoon niet typen. Het is ook de bedoeling dat je na meditatie de rust neemt voelt hoe je lichaam voelt, deze voelt zo ontspannen dan ik gwn meteen in slaap wil vallen.

Voor degene die er benieuwd naar zijn. Het begint met het zoeken naar een lekker plekje, waar je kan gaan zitten/liggen en je je niet hoeft te bewegen. Daarna moet je een paar keer heel diep door je neus inademen en door je mond uitademen en dan na een paar keer sluit je geleidelijk je ogen. Dan heb je 5 minuten waarin je wisselt van focus op je lichaam naar focus op je gedachten en na deze vijf minuten open je je ogen en als het goed is voel je ontspannen. Natuurlijk staat dit niet zo in de App, iemand vertelt in het Engels wat je moet doen en hoe je het moet doen (en deze man heeft zijn fijne stem). Het is voor iedereen anders maar als je aardig druk in je hoofd kan zijn dan is dit echt een aanrader. Ten eerste slaap je beter (veel dieper) en als je met twee personen in je bed ligt heeft de ander ook nog dekens, dat is ook wel fijn.

…………………………………………………….

Je kan ook zelf bepalen wanneer je het wil doen, ik kies er voor om het voor het slapen gaan te doen omdat ik dan het drukst ben maar je kan het ook tijdens het ontbijt doen of na de lunch. Het is maar net wat je prettig vind. Ook hebben ze slaapmeditatie, je kan zelf kiezen welke, gebaseerd op gevoel. Het duurt wat langer dan de anderen maar wel echt een aanrader, helemaal voor de mensen die heel visueel zijn ingesteld. Het neemt je mee op reis en laat je ontspannen naar bed gaan. Het enige nadeel is dat je waarschijnlijk na 10 dagen basismeditatie moet betalen voor nieuwe soorten en misschien dat het werkt op internet, geen internet betekent dus geen meditatie maar je moet er wat voor doen. Ik zal de link onderin mijn blog plaatsen, van Apple en Android. Download deze app als je het ook wil ervaren en misschien helpt het jou ook wel om leuker wakker te worden (dus zonder ochtendhumeur hahaha)

download (6)

Links:

website: https://www.headspace.com/

Apple: https://itunes.apple.com/nl/app/headspace-guided-meditation/id493145008?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/detailsid=com.getsomeheadspace.android&hl=nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: