Pizzadag?!

Ja, pizzadag. Ik ben aan het afvallen en pizza is totaal niet een gezond gerecht, behalve als je het gezond maakt. Het is net zoals pasta, te veel koolhydraten maar als je het vervangt door groente dan is alles best nog wel te eten. Ik eet courgettepasta, wortelwraps en bloemkoolpizza. Koolhydraten zijn vervangen door groente en ik moet groente eten. Je kan dus heel lekker en gezond eten, soms moet je het wel gaan proberen.

Eerst dacht ik echt, waarom zou ik?? Ik hou van pasta en dan ga ik het vervangen met hetgeen wat ik het viest vind. Nou ik zeg je, na elke dag soep eten, 7 dagen in de week dan wil je wel een wat anders. Er zijn steeds meer voedselvervangers, ik vind het echt een top ontwikkeling. Als ik uitleg wat ik vooral eet dan kijken mensen me aan, ja bloemkoolpizza smaakt echt naar pizza.

download

Je kan dan wel een bodem kiezen die gezond is maar dan moet het beleg ook gezond. Tomatensaus maak ik van tomatenblokjes en Harissa (een peperpasta uit Marokko of Turkije). Het is niet allen pittig, ik vind er ook wel een zoet smaakje aanzitten. Je bepaald zelf wat je erin doet, hou je niet van pitttig dan doe je waarschijnlijk niks erin. Het geeft wel echt meer smaak en dat maakt pizza lekkerder. Natuurlijk kip erop en daarna kiezen welke groente. Tegenwoordig neem ik er spinazie, paprika en tomaat op, echt een aanrader. Een beetje geraspte kaas (30+) en in de oven. Het enige nadeel is dan de onderkant best slap is en de saus is snel afgaat maar de kontjes zijn lekker krokant en vaak kan je er 1,5 keer van eten.

Mijn recept voor morgen is courgettepasta met gehakt en tomatensaus. Ook weer eigen gemaakte saus van tomatenblokjes en Pasata. Hier gaan wat Italiaanse kruiden en Harissa is en natuurlijk -zelf gekruide gehaktballetjes. De laatste 5-10 min de courgette pasta erbij en als het klaar is en je het op je bord heb dan wat geraspte kaas erover heen. Van 400 gram courgettepasta, pakje Pasata en blikje tomatenblokjes kan je bijna 3 keer eten. Dus niet alleen gezond, ook nog best wel goedkoop. Ik koop de courgettepasta uit een pakje maar je kan het natuurlijk ook zelf maken met een rasp en courgette, vast iets goedkoper…

Ik zal bijna gaan afronden want het gaat alleen maar over gezond eten, maar de verspakketten van de supermarkten, die zijn echt een aanrader. Je moet bij soepen alleen even ander bouillonblokjes kopen als je een zoutarm dieet doet maar dat is een kleine moeite. Alles zit in 1 doos/zak en je hebt alles wat je nodig hebt meteen bij de hand. Ik kan er alleen wel 3 dagen van eten maar dat is ook wel de max, drie dagen achter elkaar hetzelfde wordt misschien wel heel erg saai…

Nu mag ik even geen zoetigheden hebben maar heb ook wel wat recepten hoe je gezonder kan snacken van zoetigheid. Dit bewaar ik voor een volgende keer!

download (18).jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: