Taboe

Deze blog gaat over iets wat ik de afgelopen weken zo vaak heb opgezocht op internet, dat ik het bijna niet meer kan schrijven. Het is een onderwerp die niet altijd makkelijk te bespreken is, er heerst soort van een taboe op. Ik heb het over seksualiteit. Voor school heb ik me verdiept in de koppeling tussen LVB en seksualiteit maar als ik er nu zo over nadenk dan is dat misschien wel een hele gekke keuze geweest. Er waren bijvoorbeeld ook onderwerpen als opvoeding en sociaal-emotionele ontwikkeling.  Ik vind het een belangrijk onderwerp, helemaal voor die doelgroep. Waarom is het dan eigenlijk een hele gekke keuze?

……………………………………….

Ik heb het al een keer eerder verteld maar ik heb nog nooit een vriendje gehad, nog nooit gezoend en ook nog nooit seks gehad. Ik ben denk ik nog een van de weinigen die op twintig jarige leeftijd nog eigenlijk weinig op seksueel gebied heb gedaan, zo’n ‘soort’ is aan het uitsterven. Vanuit onderzoeken uit 2017 is de gemiddelde leeftijd 18,7 jaar dat mensen voor het eerste seks hebben, ik loop een klein beetje achter. Ik heb er opzich geen problemen mee, alles op zijn tijd toch? De rede ervoor is dat ik, vooral op de middelbare school, alleen negatieve ervaringen met jongens heb gehad. Ik was zeg maar die het meisje dat vet populair was, zou het ook niet willen want dan moet je toch een reputatie hoog houden… Ik heb wel eens gedatet maar daar nog niet het gewenste resultaat uit gekomen, het is soms ook gwn gek dat je een compliment krijgt.

“En heb je ook nog nooit iemand in een dronken bij gezoend dan?” Nee sorry, ten eerste ben ik niet zo vaak aangeschoten geweest, laat staan dronken. Ik ben vaak het mama-type tijdens stappen/feestjes, ik wil graag nog herinneren was ik de nacht ervoor gedaan heb als ik wakker wordt. Met minder alcohol kan je ook echt wel leuk hebben, soms ook wel zonder. Een wanneer je nog helder kan nadenken zou ik tenminste niet een random persoon gaan zoenen.

Het is best wel iets waar ik trots op ben, mijn grens houden. Voel ik me niet prettig dan is het stop. Misschien is deze grens niet heel ver maar ben blij dat als ik wakker wordt naar een lekker avondje stappen ik nog weet wat ik gedaan heb, en dan vooral dat ik het leuk heb gehad en geen dingen gedaan heb die ik anders ook nooit zou doen. Ook geeft het onzekerheid, wat als het allemaal goed voelt en die eerste kus er dan wel is (het lijkt nu wel alsof ik nu weer een puber ben, maar dat vraag ik me wel eens af). Hoe werkt dat allemaal???? Ik hoor anderen praten erover en dan denk ik echt, okee wat heb ik gemist, het lijkt wel alsof ik in een andere dimensie zit. Wel is het onderwerp dat ik vind dat extra belicht mag worden, gezien dat de kinderen op 12 jaar tegenwoordig al beginnen. Veel te jong naar mijn mening maar wie ben ik?

Het begint allemaal bij één ding, seksuele voorlichting. Dat is de enige les geweest dat ik eruit ben gestuurd, wel samen met de hele klas natuurlijk. Het werd niet serieus genomen en thuis wordt het ook steeds minder gegeven. Gelukkig leven we niet meer in het stenen tijdperk en is alles online te vinden. Dat maakt het ook minder ongemakkelijk, want wees eens eerlijk, het lijkt me echt zo awkward. Het is een taboe, iets waar we liever niet over willen beginnen.

Ja dit meisje heeft haar mening gegeven, ervaring of niet, iedereen mag zijn mening geven. Ben ik nou zo uniek of heb ik ook nog lotgenoten?

images (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: