Tv

Tv, dat ding staat meestal in de woonkamer of slaapkamer bij iemand. Bij mij staat deze nog regelmatig aan maar dat is steeds gekker aan het worden. Ik hoor alleen maar om me heen “welke serie volg jij?” “Hoever ben jij nu?”. Ik volg ook wel series, denk aan ANTM (America’s next topmodel), trippers en spoorloos. Voor bijna elke dag heb ik wel een vast programma, ook iets waar ik wel blij mee ben. Maar wat zijn nou de voordelen en nadelen van het kijken naar een echte tv zonder internet of een chromecast, ik zal het jullie zeggen.

………………………………….

Punt 1, een groot voordeel, volgens mij dan, is dat je een serie langer kan kijken en minder vaak een nieuwe uit hoeft uit te zoeken. Ik ben iemand die best kieskeurig is als het gaat om wat ik wil kijken (echt met film kan het wel een uur duren…), echt verschrikkelijk soms. Dus je kan je voorstellen dat je niet elke week een uur wil gaan zoeken op internet.

Punt 2, je kan tv kijken zonder internet. Helemaal handig als je bijna geen internet hebt op je kamer en je je soms moet vermaken met wat er op tv. Film kijken mis ik alleen wel, soms zit je er echt in maar kan je niet verder kijken omdat er weer eens geen bereik is. Het nadeel ervan is dan  wel dat je niet echt hele grote keuze hebt als je laat (na 23:00) tv wilt kijken.

download (9)

Punt 3, het is gewoon veel gezelliger. Je kan er met de ander over praten, iedereen kan het beeldscherm zien en het zorgt voor meer familytime, helemaal als je nog bij je ouders woont. Ik kan me niet bedenken om constant naar een scherm te kijken, zonder het er met iemand het er over te hebben, het lijkt me gewoon heel saai. En als je iets mist kan je het altijd nog terugkijken als je wil. Ik heb op maandag zoveel programma’s die ik wil zien dat de dinsdag we de terugkijkdag hebben, alles wat we gemist hebben kijken we dan lekker terug!

Punt 4, een nadeel is wel dat afhankelijk bent van veranderingen, denk aan dat het Nederlands elftal weer moet spelen en dat op een zender komt die jij meestal op dat moment kijkt, ja dan baal ik toch echt wel even. Volgens mij weet op van die netflixdingen wanneer iets online komt, zelfs een nieuw seizoen. Het is wel makkelijk plannen tuurlijk, ik zie op tv pas 2 weken van tevoren als ergens een nieuw seizoen op komt te staan.

En dan mijn laatste punt, een punt die veel van mijn soort soms last van hebben maar ook als hulpmiddel zien. Ik als molloot (voor de onbekenden, dit is een wie is de mol-fan en volger) kijk eerste het programma, zonder telefoon en laptop om spoilers te voorkomen, dan weet ik wie eruit ligt en kijk online het weer terug, op zoek naar aanwijzingen die mij helpen om de mol te vinden. Je hebt eerst het plezier om puur te kunnen kijken en kan daarna op de details letten. Maar als ik het ook mis, dan is het niet heel chill. Dan weet je al wie eruit is voordat je hebt kunnen genieten van hoe ze het gemaakt hebben, ja het kan zijn nadelen hebben.

download (20)

Dat was het denk ik wel. Ik blijf erbij om gewoon ouderwets tv te blijven kijken, prima op zondag lekker alleen voor een film maar door de week, dan staat de tv lekker aan. Soms kom je ook nog de leukste programma’s tegen, die hoog waarschijnlijk niet te vinden zijn op Netflix of videoland. Dus doe die tv gewoon even aan, laat je lekker verassen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: