Sterke armen en alcohol

Tussen deze twee dingen zit een verband… Ben ik misschien heel sterk geworden en was meer dan 50% van het vocht dat ik binnen heb gekregen alcohol??? Nou nee dat is het niet, ik heb heel keurig maar één cocktail gehad, knap he! Ook heb ik niet hele sterke armen gekregen van het tillen van de koffers of door naar de sportschool te gaan. Het verband zit hem in een land, een land hier ver vandaan. Een land waar nomen en waarden anders zijn dan hier.

…………………………………….

Laten we het eerst hebben over sterke armen. Op het terrein van het hotel liepen heel veel mannen en vrouwen rond die een landenvest aanhadden. Kazachstan, Turkije, Zweden, België, Hongarije, Zuid-Afrika en waarschijnlijk nog wel meer. Ook hadden ze allemaal sterke armen en brede schouders… mmm er is hier iets aan de hand. Een kleine zoektocht op internet gaf meer duidelijkheid. Van 12 tot 23 oktober was er het WK armworstelen voor mensen zonder een handicap en mensen met een handicap. Er deden 43 landen mee en het vond plaats in het hotel naast ons. Alle deelnemers moesten verblijven in dat hotel of in het hotel waar ik mijn vakantie verbleef. Er waren verschillende klasses. Staand, zittend, links, recht, junioren, volwassenen, senioren en dat ook nog verdeeld in verschillende gewichtsklassen. We zagen steeds meer mensen met een grote trofee binnenkomen, die waren echt heel mooi. Dinsdag was het afgelopen en de meesten gingen die woensdag naar huis, enkelen namen meteen een vakantie erachteraan en dat is wanneer het verband ontstaat met alcohol.

…………………………………….

Tijdens wedstrijden mag je natuurlijk geen alcohol drinken maar erna gingen ze los. Er bleven vooral russen na het toernooi om ervan bij de komen en ja die kunnen me toch een partijtje drinken… Dit werd ook toegestaan omdat het hotel wordt gesponsord door een Russische vliegmaatschappij en als de russen gaan klagen dan is de sponsor weg, en zo heel veel geld en kan het hotel sluiten. Er was een groep russen van 9 man  en per persoon namen ze om de 20 minuten een shotje met wodka (degene die eigenlijk geld kost), een alcohol gemixt met cola en soms ook nog een biertje of drie erbij. Ik schrok me kapot, helemaal toen ik er kinderen bij zag zitten. Ik weet dat in Rusland ze zelf wodka maken, ook op zeer jonge leeftijd maar zoals ze het in mijn vakgebied zeggen, is dit niet pedagogisch verantwoord.

Dan was er nog een rus, gezellig samen met zijn vrouw en wat vrienden op vakantie. Rond een uur of acht gingen ze meestal eten en begonnen heerlijk met een mixdrankje van alcohol en frisdrank ( er zat meer alcohol in dan frisdrank). Na een paar dagen kon dat niet meer omdat er niemand achter de bar stond dus riepen ze iemand erbij en namen ze maar 2 biertjes omdat de drankkast op slot zat. In de avond stond de tafel vol met bier, rosé en frisdrank voor de kids. Wanneer ze gingen roken lieten ze het kind alleen achter en kwamen 20 minuten later weer terug. De rosé was natuurlijk warm geworden dat ze een nieuwe wilden. Je kon gwn aan die man zien dat hij veel alcohol dronk, ik heb me erover verbaast hoe erg de russen de medewerkers misbruiken. Het was gewoon mensonterend. Nooit was het genoeg, er moest altijd meer in. Er lag elke ochtend glas bij het zwembad en de bar was een bende. Ik heb de vrouw van deze man één keer verstandig gezien, ze trok hem weg bij de bar. Meneer wilde natuurlijk een drankje voor onderweg mee.

download

 

Bestaat er wel iets als jeugdzorg in Rusland of is het daar heel normaal om dronken te zijn wanneer er kinderen in de omgeving zijn. Is het angst? Je kan er heel veel over zeggen maar wat doe je ertegen, misschien is iemand zo dapper om hier het afstudeeronderzoek over te doen. Dat zou ik niet willen omdat ik bang ban dat ik weinig voor de kinderen daar kan betekenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: