En onze viervoeters dan?

Het is bijna sinterklaas en wij als mensen hebben dan chocolade letter, kruidnoten en gevuld speculaas maar onze viervoeters, die hebben dat natuurlijk niet. Nu dacht ik, ooit heb ik hondencakejes gemaakt maar natuurlijk kan je ook hondenkoekjes maken. En je kan 1 koekje maken maar ook een heel groot koekje in de vorm van een letter. Ik stel u vandaag voor aan een recept voor mens en dier (voor een mens wat flauw), ow wat een plezier.

……………………………….

Ik ben op internet gaan zoeken op zelfgemaakt hondenkoekjes en kwam een recept tegen met pindakaas, voor honden natuurlijk echt heel lekker.Je kan natuurlijk zelf kiezen hoeveel je wil maken maar ik heb gekozen om gewoon voor 50 koekjes te gaan. (link van website voor wat je nodig hebt voor een ander aantal koekjes: https://www.zonnigezooi.nl/recipe/homemade-hondenkoekjes/)

Wat heb je nodig:

  • 220 gram bloem (maakt niet uit wat voor bloem)
  • 80 gram pindakaas
  • 2 eieren
  • 50 mm koud water
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Deegroller
  • Doorzichtig folie
  • Eventueel koekjesvormen

 

Voor de pindakaaseters heb je vaak wel pindakaas in huis en bloem misschien ook wel. Stap 1: Doe alles in 1 kom en meng het samen met een (houten) lepel. Als het gemengd is dan kneed je nog even goed met je handen en als het mooi stevig is dan maak je er een bol van, inwikkelen in folie en 15 min laten rusten in de koelkast.

Warm ondertussen de oven voor op 180 graden, wel zo handig anders moet je weer wachten en wachten is niet leuk. Haal naar 15 minuten het koekjesdeeg uit de koelkast en strooi een beetje bloem op het aanrecht. Pak de deegroller en rol het koekjesdeeg zo dik/dun als je wilt. Doe wel wat bloem op je roller of op het deeg anders blijft alles plakken. Ik heb ze wat dikker gedaan dan een biscuitje omdat chocoladeletter ook dik zijn.

Daarna kan je of vanuit de losse pols of met een sjabloon die je hebt uitgeknipt. Doe het dan in de oven en na 15 à 20 minuten kan je de letters of koekjes eruit halen. Ze moeten een beetje verkleurd zijn, dan zijn ze gaar. Laat het goed afkoelen voordat je het aan je hond geeft anders verbrand hij zijn mond.

Met dit recept heb ik 60 koekjes kunnen maken en dat is meer dan ik had verwacht, misschien waren die van mij kleiner ofzo maar in die van mij zit er heel veel liefde. Ik zal de foto’s die ik gemaakt heb er ook inzetten, dan weten jullie ongeveer hoe het eruit ziet!

Review Marcos (onze hond):

MMM, waar is de rest? (en toen begon hij de kwijlen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: