A game I loved to play

Voor degene die mij kennen weten over wat voor spel, of meer sport, ik het heb. Het is een keiharde sport waarin je best veel mag maar er zijn natuurlijk ook wel wat regels. Ik heb er helaas me moeten stoppen want ik had geen idee of had of ik er tijdens studeren er tijd voor zou hebben en mijn lichaam stond het ook niet meer toe. Nu het EK in Frankrijk is begonnen krijg ik de kriebels wel weer te voelen.

………………………………

Handbal is de sport die ik geweldig vind, nu om alleen te kijken maar als ik niet zo snel blessures had dan had ik het ook nog gewoon gespeeld. Ik ben één keer met het team kampioen geworden, vond ik al knap van mezelf, ook waren de beste van de slechtste in Duitsland. Verder was het gewoon lekker spelen en toeren naar Drenthe voor wedstrijden. Mijn bijnaam was houthakker (geen idee meer waarom, misschien omdat ik wel eens wat mensen uit het veld heb gehaald) en was veelal cirkelspeler. Ik zeg je, echt een prachtpositie. Het gaat der vaak keihard aan toe, ben blij dat we niet met hars speelden (is verboden in Nederland) anders weet ik niet hoe erg mijn shirtje eruit zou gaan zien.

Nu ik het niet meer speel, kijk ik er maar naar. Ik heb namelijk aardig wat blessures er aan overgehouden waardoor ik de laatste jaren toen ik speelde ook vaak aan de kant moest blijven zitten. Niet alleen heb ik er wat blessures aan overhouden, ook ben ik veel sterker geworden, fysiek en metaal. Ik kon mijn tegenstander soms wel killen, echt als blikken konden doden… Mijn moeder zei na de wedstrijd altijd: “Heb je weer nieuwe vriendinnen gemaakt?”. Ja, soms kon ik er echt niks aan doen dat mijn tegenstander opeens op de grond lag, ze viel ofzo.

download (25).jpg

Ik kan me ook nog wel iets heel goed herinneren, wanneer ik blocken moest oefenen dan was het soms wel pijnlijk als je geen vet op de heupen had en ik heb tijdens mijn laatste buitenlandse toernooi aardig lang gespeeld op 200 kcal, was toen namelijk op dieet en ja dan moet je er wat voor over hebben. Ik was na twee dagen echt kapot, niet normaal hoe ik me voelde. Ook moest er water voor me gekocht worden omdat ik echt misselijk werd van het water uit de kraan in die sporthal.

Ja, Ik heb echt 5 mooie jaren gehad waarin ik echt heel erg ben veranderd, in positieve zin. Ik was misschien niet de beste scoorder van het team maar stond wel sterk in de verdediging, ik ging vaak verder dan mijn uiterste waardoor blessures op de loer lagen. Ik heb internationaal gespeeld, een fairplay-beter gekregen (die kreeg echt niet iedereen hoor…) en de medailles, die hangen er ook nog.

download (10)

Een gedachte over “A game I loved to play

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: