Final year

Mijn laatste jaar is al even bezig, vakantie komt eraan en dan wat verslagen maken. Dan heb ik er alle tijd voor. Maar voordat ik mijn minor kan afronden moet ik al aan de slag met mijn afstuderen, de laatste fase van mijn opleiding. Daarna ben ik afgestudeerd pedagoog en kan ik aan het werk… zo gek omdat ik dan nog maar 21 ben. Kijk die minor gaat prima maar dat afstuderen bezorgd me al aardig wat stress en gaten in mijn informatieverwerking.

………………………………………

Vanaf eind oktober/ begin november ben ik begonnen met zoeken naar een afstudeerplek, wel moeilijk gezien ik een bepaald doel heb en ook niet echt daarin een compromis wil maken. Het onderwerp moet iets zijn waar je een half jaar mee bezig wilt, het moet niet gaan vervelen. Ik heb gekozen voor muziek omdat mij dat nooit zal vervelen. Dat maakt de zoektocht niet bepaald makkelijk maar de makkelijke weg is niet altijd de goede natuurlijk. En dan ook nog een deadline hebben van 3 December, dus iets meer van een maand te tijd… bijna onmogelijk leek ik.

images

Naja bijna onmogelijk, ik had echt voor 90% een plek maar daar kon toch niet de nodige begeleiding geboden worden. Echt wat baalde ik… Na een post op Facebook om te vragen naar advies ben ik weer keihard aan slag gegaan, ervaring in het schrijven van motivatiebrieven en mails heb ik inmiddels wel. Ik was echt best wel chagrijnig wanneer ik weer een afwijzing via de mail kreeg, ik heb wel hoop maar ik weet echt niet meer waar ik moet zoeken.

Tot is opeens in twee weken drie afspraken had gepland en ik ook nog een mailtje kreeg voor een andere afspraak, kom op, hadden jullie niet eerder kunnen reageren. Ik had namelijk eerst gesprek op Stenden, toen op de NHL, die zelfde dag ook in drachten en komende maandag weer één in Leeuwarden. Allemaal over hetzelfde onderwerp: wat wil ik in mijn afstudeeronderzoek doen en is dit mogelijk. Ik zal eerlijk zijn, ik ben er echt wel even klaar mee. Ik zou graag volgende week woensdag mijn keuze willen maken want al dit gedoe zorgt voor best wat gatenkaas en slapeloze nachten. Ik weet soms niet een meer wanneer ik in een week gedoucht heb of wat we op school hebben gedaan. Bijna vakantie, bijna vakantie…

………………………………………

Dat is nu de status van mijn afstuderen: nog steeds op zoek. Ik wil natuurlijk een mooie plek waar ik ook veel zelfstandig dingen kan gaan uitvoeren in plaats van achter een bureautje zitten en gegevens van een ander te gaan verwerken. De praktijk in met als doel het beter te maken voor kinderen en jongeren, dat is wat ik wil. Deze kans heb ik gelukkig wel. Dus maandag gesprek afwachten, keuze maken en lekker genieten van mijn welverdiende vakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: