Een hete kerstmis…

Merry  christmas everybody! Ik heb echt een leuke kerst gehad, met natuurlijk lekker eten en de standaard problemen die elk jaar er weer zijn. Eerste kerstdag met de familie van mijn vader en tweede kerstdag komen mijn oma en pake langs voor het kerstdiner. Laten we binnen met de eerste, anders is het verhaal niet compleet. Let’s go!!

……………………………………

Dag 1, kerst bij de familie van mijn vader, ieder nam wat mee en we gingen bingoën. Mijn moeder moest werken dus ze was er helaas niet bij. Ik had quiche gemaakt, een dag van tevoren want dan is deze steviger als je hem daarna weer opwarmt. Dus kerstkleding aan, lekker in het zwart. Wel een jasje met gouden strepen in de lengte, ze zeggen dat het afkleed.  Maar bingo, hoe zal dat zijn? Spanning en sensatie, want gaat ieder wel een prijs winnen? Eenmaal aangekomen stonden de hapjes al klaar en de bingo werd voor de laatste keer gecontroleerd. Na wat drinken en eten konden we eindelijk beginnen.

Nou dat was een groot succes, hoe ging als volgt: We doen 1 rijtje, zullen we de B doen? Nee gewoon 1 rijtje, maakt niet uit welke. Horizontaal of verticaal of diagonaal? Snapt iedereen het nou eindelijk??? Ik werd er al moe van, niet normaal. Opa en oma wisten het allemaal niet meer, ze hadden als 10 keer bingo en zeiden niks. Ja het lijkt zo makkelijk maar dat viel nogal tegen. Hoe langer we het deden, hoe beter het zou moeten gaan. Gelukkig was er wat hulp en is ieder naar huis gegaan met een cadeau.. Ik had jammer genoeg maar 1 keer bingo maar mocht een tweede cadeau uitzoeken, wat een kerstgedachte.

download

Er werd rijkelijk alcohol geschonken, ik mocht het niet hebben i.v.m. mijn dieet. Desondanks was het prima gegaan, ook heb ik best gezond gegeten. Moest ook wel want de dag erna stond ik in de keuken en dan ga ik echt los. Nadat we met de bus weer in Leeuwarden waren wilde me zus en vader nog ff naar de kroeg, heel even dan want ik was best moe. Uiteindelijk waren we iets over 12 uur thuis en na het uitlaten van de honden ben ik gaan slapen.

……………………………………….

Dag 2, kerstontbijt en diner. We hebben stiekem cadeautjes gekocht voor het gezin en deze legde ik onder de boom. Broodjes in de oven en tafel dekken. Het was weer lekker om een broodje te eten i.p.v. een shake. Het mocht met kerst van mezelf. Na het ontbijt ben ik meteen de keuken in gegaan om het diner te maken. Ik kreeg na een uurtje hulp van mijn moeder, ze vond het zielig dat ik alles alleen moest doen. Na 2 uren koken was het meeste klaar en wilde ik checken of het hoofdgerecht (stoofpotje) nog genoeg vocht had. Maar toen werd het opeens heel heet.

download (1)

We hebben thuis een 5-pit fornuis. Er stonden 2 pannen op de achterste pitjes met stoofpotje en rechtsvoor een pan met soep. Ik wilde rechtsachter dus checken en die brandde ik mezelf aan de stoom van de soep… meteen koelen maar kreeg het niet voor elkaar om de lauwe kraan te vinden. Binnen tien minuten ben ik van heel ontspannen staan bij het aanrecht naar op de grond zitten, bijna niks meer horen en heel wazig zien. Eenmaal bijgekomen verging ik nog steeds van de pijn en ben denk ik wel een uur uitgeschakeld geweest. Ik was meteen heel moe en baalde ervan. Na een uurtje was ik weer een beetje op de been en mij ouders hebben ondertussen het eten afgemaakt.

Ook begon het opeens te lekken boven de keuken, altijd wat tijdens kerst. Was een kitrand in de douche verrot. Dat betekende dat ik niet meer kon douchen tot morgen, top dit. Ik zal niet te lang meer typen want ik heb nog aardig wat last van mijn pols (rechts ook nog, superhandig ook). Ik heb nog best veel gedaan met het diner, wel was ik heel moe maar wat was het lekker. Foto’s ervan kan je vinden in mijn vorige post op instagram of facebook, scheelt heel wat werk.

Nog drie dagen tot het eind van het jaar, nog 1 blog van mij te goed! Ik hoop ieder een fijne kerst heeft gehad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: