Ik ben uit het rood!

Ik ben uit het rood!

Schulden afbetaald? Nee was dat maar zo. Dat duurt nog wel even, ik begin namelijk pas twee jaar na mijn afstuderen daarmee. Waar ik het over hem is mijn BMI. BMI? Dat is de afkorting van Body Mass Index, op basis hiervan kan je kijken wat de status van je gewicht is. Ik ben vanaf de zomervakantie nu bijna 14 kilo kwijt, dat is aardig wat zou je zeggen. Ik heb dit gedaan door shakes, niet de meest ‘gezonde’ manier als ik mensen vraag maar het werkt wel. Nou vandaag is daarom de dag dat ik uit de rood ben.

…………………………..

Dat wil zeggen dat bij mijn lengte en een bepaald gewicht te zwaar bent en een grotere kans hebt op hart- en vaatziektes. Ik zit nu in oranje, categorie “overgewicht”. Ik ga niet zeggen wat mijn gewicht is want dat vind ik te privé, sommige dingen zijn gewoon niet bestemd voor het internet. Aan afvallen zijn wel wat voor- en nadelen. Een groot voordeel is dat ‘oude’ kleding weer pas, dat is vaak ook het doel dat mensen willen bereiken. Maar het nadeel is de periode daar tussenin, namelijk de nieuwe broeken zijn te groot en oude broeken zijn te klein. Je gaat ook net per se nieuwe kopen want je weet dat je nog verder gaat afvallen. Dat kost allemaal geld en koop liever leuke dingen als ik nog wat meer kwijt ben.

Ik heb vandaag weer een body aan, eigenlijk voor het eerst dat ik een top draag die niet wijd is. Ook heb ik een jasje aan die eerder nog te strak bij mijn armen zat, dat waren natuurlijk spierballen de spierballen van mijn vorige werk als vakkenvuller. Ik durf nog niet een andere broek uit de kast te pakken, dat is toch moeilijker dan een shirtje of een jas. Toch proberen dan maar..

download (3).png

Wat heel stom is aan afvallen is dat het altijd eerst op de plekken gebeurd waar het in principe niet nodig, denk aan je knieën, taille of bij de billen. Bij mij gaat het om de bovenbenen, het gaat daar echt heel langzaam. Ik ben al een tijdje niet meer gaan sporten omdat ik weer last kreeg van mijn knie en met kerst had ik natuurlijk mijn pols verbrand. Ik moet het weer gaan oppakken, vrijdagochtend maar want ik haat het om in de avond te moeten sporten. Nee, dit is geen uitstellen omdat ik vandaag een opdracht voor school heb en van vijf uur tot zes uur geef bijles, morgen school tot uiterlijk vier uur. Als ik eerder uit ben kan ik dan is die dag ook mogelijk. Een sportbuddy is soms wel fijn, dat motiveert je om toch naar de sportschool te gaan. Maar ik vind het ook wel weer fijn om gewoon lekker muziek op te doen en te knallen. Dilemma, dilemma. Voor de mensen die dit lezen en denken: Hé ik sport ook bij basic fit Leeuwarden, ik wil wel je sportbuddy zijn! Stuur dan ff een berichtje, dan weet ik ervan!

Dat was het weer voor vandaag, een goed dag denk ik. Nog een paar weken en dan begin ik met mijn laatste semester van de opleiding, spannend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: