Extra lange dry Januari?

Dry Januari, een challenge om de hele maand niet alcohol te drinken. Vele mensen doen er aan mee, het is natuurlijk goed voor de gezondheid. Nou ik kan dit denk ik beter, want ik ben gister voor het eerst in een zeer lange tijd weer opstap geweest. Ik kan zeggen dat dit langer is geweest dan 30 dagen!

……………………

Wat is dry January?

Dry January is een Brits initiatief dat al snel overgewaaid is naar Nederland. Tijdens Dry January daag je jezelf de hele maand januari uit om geen (druppel!) alcohol te drinken. Een maandje droogstaan is een goede manier om eens aan die overtollige kerstkilo’s te werken én om je weer even bewust te worden van wat je eigenlijk allemaal drinkt in een maand. Niet verkeerd, toch?

 

Hoe is dry Januari ontstaan?

De meeste Britten houden wel van een borrel. Misschien dat juist daarom in 2013 de eerste Dry January campagne in Engeland van start is gegaan, via de vrijwilligersorganisatie Alcohol Concern. Hier deden toen nog maar een bescheiden 4000 mensen aan mee. Pas vanaf 2014 werd het een wijd bekend fenomeen, waarbij in dat jaar al zo’n 17.000 Britten meededen! De afgelopen jaren is het pas echt een succes geworden: in januari 2016 ging 16% van alle Britten de uitdaging aan. Dat komt neer op 1 op de 6! Tegenwoordig is Dry January overgewaaid naar andere landen, waaronder Nederland.

Ik kreeg vrijdag opeens een berichtje, heey julia ga je mee op stap zaterdag? Euu, was mijn eerste reactie. Ik was die dag er achter gekomen dat ik vanaf februari tot uiterlijk eind juni, 40 uur per week besteden aan mijn afstuderen. Nou dag leven, dacht dat 32 uur in mijn derde jaar al heftig was maar dit is echt de max. Dat betekent dat ik nog even mag genieten van mijn vrijheid en dat ik vooral nog even moet ontspannen. Dus het antwoord was ja, ik ging op stap.

Die dag had ik met mijn vader en moeder afgesproken met mijn vakantiezus in Apeldoorn en we waren rond een uur of 9 thuis. Mijn zus ging ook op stap dus ze was bij ons thuis. Om half 11 kwam een vriendin en zijn we ons gaan klaarmaken. Natuurlijk hebben we ook een drankje gedaan maar naar 1 vond ik het wel weer genoeg. Toen zijn we de hoeveelheid alcohol gaan berekenen, dat was ongeveer 44 ml wodka (of vodka). Dat is opzich niet heel veel maar toch was het voor even genoeg. Toen ben ik gaan nadenken hoelang ik geen alcohol gedronken had, dat was ver de 200 dagen. Pff wat nou 30 dagen, ik kan veel beter!

download.png

Rond een uur over 00:15 zijn we vertrokken naar de stad met als eerste plek de mango! Ff een cocktail en dan kijken we wel weer verder. Ik ken iemand die daar werkt en kregen een gratis shotje en omdat het zolang geleden was dat ik had gedronken een scheutje alcohol extra. Nou dat merkte ik wel, vooral dat shotje… Ik had nog gezegd, vanavond geen shotje. Heb een soort van trauma van vorige keer maar het is gelukkig goed gegaan.

Toen ben ik mijn zus gaan meetten in de ouwe stoep, natuurlijk een drankje gekregen van mijn zus en daarna zijn we Barscule (of bascule) ingegaan om de avond daar af te sluiten. Ik heb ervaren dat ik Shooters toch leuker vind, het was ook erg warm en vond de muziek soms wat tegenvallen. Het is gewoon chill dat je bij Shooters beneden (meer kroeg) of boven (meer club) kan zijn en dat je heen en weer kan lopen. Uiteindelijk was ik een uur of 4:15 thuis, ik wilde dat stil doen maar dat ging niet echt. Iemand had namelijk de sleutels in de deur laten zitten, super handig als je weet dat je dochter op stap is en stil thuis wil komen. Dus ik mijn vader bellen, neemt niet op. Toen mijn moeder en die schrok wakker. Ik lag om half 5 in mijn warme ben en werd vanochtend om kwart voor 12 wakker met een klein beetje hoofdpijn, valt dus alles mee uiteindelijk. Goede avond was het, maar of het goed was voor mijn dieet….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: