I am selling out

Soms raakt iets je gewoon. Een boek, film of een bepaalde melodie. Muziek raakt mij over het algemeen aardig snel, het heeft een speciaal plekje in mijn leven gekregen. Ik weet niet waar ik zou zijn als ik muziek niet had gevonden, misschien wel op dezelfde plek maar waarschijnlijk niet. Tijdens zangles ben ik gaan zoeken naar liedjes die moeilijk zijn om te zingen en waar ik een bepaalde techniek toepas, genaamd ademsteun. Het voelt alsof je je adem inhoudt maar het werk wel. Clown van Emilé Sande is zo’n liedje, één waar je snel uit de bocht kan vliegen en je ademsteun nodig hebt om krachtiger te kunnen zingen. Het luisteren en zingen hiervan deed me denken aan degene die me ooit nagekeken, uitgescholden of die mij hebben uitgelachen, deze is voor jullie. Deze ‘clown’ heeft al een lange tijd haar show moeten stoppen, sorry too late!

…………………………

I guess it’s funnier from where you’re standing, ‘Cause from over here I miss the joke, Clear the way for my crash landing, I’ve done it again, Another number for your notes. 

I’d be smiling if I wasn’t so desperate, I’d be patient if I had the time
I could stop and answer all of your questions, As soon as I find out, How I can move from the back of the line.

Als je echt goed had gekeken had je geweten dat het niet mijn echte lach was maar een masker wat ik droeg. Je zou ik mijn ogen kunnen kijken maar nooit zou je ze hebben kunnen zien, mijn masker had geen expressie. Smizing, lachen met je ogen kan alleen als je het ook toelaat. Elke keer dat ik het idee heb dat iemand negatief op mijn reageerde maakte ik een duikvlucht en enkele keren was dit een harde klap. Ik heb wel de tijd genomen voor het afdoen van het masker, acht jaar is lang genoeg toch. Misschien hadden jullie wel kunnen zien aan mij dat ik, laten we zeggen, niet helemaal goed in mijn vel was maar he, het leven is hard toch?

 

I’ll be your clown. Behind the glass. Go ‘head and laugh. ‘Cause it’s funny, I would too if I saw me
I’ll be your clown. On your favorite channel. My life’s a circus, circus, Round in circle I’m selling out tonight

Heb ik mezelf opgeofferd om jullie een plezier te doen? Dat zou wel heel gek zijn of niet. Ik weet ook wel dat uiterlijk in de huidige maatschappij belangrijk is, dat is niet te ontkennen. Ik weet ook dat respect belangrijk is, niet alleen voor anderen maar ook voor jezelf. Ik heb altijd al aan degene willen vragen waarom, waarom zou je een ander vernederen? Elke dag hetzelfde verhaal, Julia komt in de les en het kan beginnen mensen. Hello people, welcome to the show!

 

I’d be less angry if it was my decision. And the money was just rolling in. If I had more than my ambition. I’ll have time for please. I’ll have time for thank you. As soon as I win.

Pesten een keuze, ja voor de pesters! Slachtoffers zullen nooit kiezen om uitgelachen te worden. Ik zou wel rijk zijn geweest als ik voor elke keer dat er enige vorm van pesten had plaatsgevonden, misschien had ik dan ook niet een studieschuld gehad. Dit is natuurlijk allemaal gekheid op een stokje want ik denk dat in het geval van pesten niemand echt wint. Pesters zullen dit misschien wel denken omdat de steeds meer macht over iemand hebben maar als je eenmaal goed nadenkt over  je gedrag dan weet je ook wel dat je fout. Slachtoffers zullen juist na het verwerken van de ervaringen denken dat ze gewonnen hebben maar die ervaringen zijn inmiddels onderdeel van je leven geworden, een feit waar je niet echt heel trots op zult zijn.

 

I’ll be your clown. Behind the glass. Go ‘head and laugh. ‘Cause it’s funny, I would too if I saw me
I’ll be your clown. On your favorite channel. My life’s a circus, circus, Round in circle I’m selling out tonight

images

From a distance my choice is simple. From a distance I can entertain. So you can see me
I put makeup on my face, But there’s no way you can feel it. From so far away

Van een afstand leek het misschien niet zo erg, maar van dichtbij, dat is niet wat ik een ander wil aandoen. Ik gun niemand om hetzelfde te ervaren, ik wil juist een ander ondersteunen zodat hij/zij gewoon zijn leven kan leiden. Mijn make-up was het masker dat ik droeg, dat werkt denk ik beter dan wat foundation op je hoofd te smeren. Dat kan verdwijnen in de regen maar mijn masker is niet gemaakt van suiker, het was van keihard plastic. Onbreekbaar en moeilijk af te doen, alleen door voldoende innerlijke krachten gaat deze af.

I’ll be your clown. Behind the glass. Go ‘head and laugh. ‘Cause it’s funny, I would too if I saw me
I’ll be your clown. On your favorite channel. My life’s a circus, circus, Round in circle I’m selling out tonight

 

……………………………………

Mijn filosofische gedachten staan weer op papier. Soms moet je gewoon even vanuit een helikopter-view kijken naar een situatie of juist inzoomen op iets wat op dat moment belangrijk is. Sinds dat ik mijn verhaal heb gedaan kan ik makkelijker over mijn verleden praten, in het begin had ik meteen tranen als iemand ernaar vroeg en nu, nu kan ik dit online zetten zonder dat ik één mini traantje laat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: