Dode lijn

“Hallo, je spreekt met Julia. Wie is dit?? Hallo, mijn naam is deadline en je moet aan het werk!”Verschrikkelijk… Ik wist natuurlijk dat afstuderen niet de makkelijkste periode van mijn opleiding zou zijn maar de planning is inderdaad erg strak. Geen probleem wanneer je je daar aan kan houden en er geen blokkades op de weg liggen. Ik ben zo’n student die of helemaal gefocust is of 100% afgeleid is en tv gaat kijken of een spel gaat doen op mijn telefoon. Wat ik nu doe is ook een soort van studie afwijkend gedrag, ik zou eigenlijk volop theorie moeten uitwerken maar moet natuurlijk de afspraak die ik met mezelf heb gemaakt nakomen en dat betekent elke week een nieuwe blog, wat een pech!

……………………………….

Door mijn strakke planning vergeet ik soms wel eens momenten die ik in een blog had kunnen zetten. Gister was het internationale vrouwendag en ik ben wel iemand die vind dat vrouwen wel wat meer verdienen in de maatschappij. Ik stem ook altijd op een vrouw als het weer eens tijd is om te stemmen, 20 maart mogen we namelijk weer. De eerste vrouw van een bepaalde partij is dan de gelukkige want er mogen wel meer vrouwen in de politiek. Toen ik nog in de supermarkt werkte mochten vrouwen alleen bij de shampoo, babyvoeding en maandverband vakkenvullen en mannen moesten het zware werk doen en deden vaak het bier, water, frisdrank en de wijn. Ook mochten vrouwen in principe niet laden en lossen maar bij gebrek aan minder werd dat toch wel gedaan. Ik was er ook niet echt een ster in dus ik vond het geen probleem wanneer ik de lichte karren moest lossen. Dus excuses, ik ben te laat om internationale vrouwendag te vieren. Ik zal het morgen inhalen want dan heb ik een uitje met mijn moeder naar de vrouwbeurs in Leeuwarden.

Maar ik had het over deadlines, 19 Maart moet ik al hoofdstuk 1,2 en 3 al af hebben en ik ben nog niet eens op de helft van hoofdstuk 2. De hoofdstukken zijn ook best wel lang dus het is niet zo dat dat binnen een paar uur gedaan is. Ik heb zelf gelukkig voor die hoofdstukken een planning gemaakt en gisteren heb ik gewoon mijn deadline gehaald, een goed begin is het halve werk. Ik ben heel goed in planningen maken maar me er aan houden vind ik nog wel eens lastig. Waar ik heel erg naar uitkijk is dat ik mijn diploma heb en even niet hoef na te denken over wat ik nog moet doen. Dan moet ik zoeken naar een baan een misschien ook nog wel extra opleiding volgen om een bepaalde registratie te krijgen, de skj-registratie. Als je deze hebt dan heb je de vaardigheden in huis om te werken met jeugd en jongeren. Ik krijg deze niet omdat dit pas bekend was toen ik al in mijn derde jaar zat en ik toen niet meer deze keuze kon maken.

images (1).png

Ik merk gewoon dat ik echt dingen moet plannen om te doen naast school. Vooral de leuke dingen als even naar de stad gaan of om wat leuks te doen met mijn ouders. 22 Maart ga ik bijvoorbeeld met mijn vader naar een oefenwedstrijd van het nationaal dameshandbalteam in Groningen. Kan ik wel? Komt dit niet ik de knel met mijn planning? Ik heb zelfs al bepaald dat ik mijn verjaardag voor vrienden pas vier na mijn eerste inlevermoment van mijn scriptie, na 26 mei. Ik ga het weekend van mijn verjaardag namelijk met het gezin een weekendje weg en dan die week erna ook nog uitgaan enzo, misschien is dat niet heel handig. Het is ook maar minimaal een half jaar van je leven dat je dit moet doen en dan is alles voorbij en kan je je leven weer oppakken. Nog genoeg tijd over om te genieten.

………………………………..

Maar deze blog ben ik begonnen met schrijven om een uur of 11 ’s ochtends, het is nu iets over zes uur in de avond en ik ben nog steeds niet met school begonnen… Uitstelgedrag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: