Ultieme uitdaging

Soms moet je gewoon even iets zelf doen, lekker muziekje op en aan de slag. Dit doet me denken aan het feit dat ik wel weer eens weer kan schoonmaken op mijn kamer maar dat heb ik vandaag toch echt niet gedaan. Neehoor, ik ben er achter gekomen dat ik best handig kan zijn. Vorig weekend is er binnen een half uur een nieuwe bank gekocht en ja daar hoort natuurlijk ook een nieuwe tafel bij. Ook is de bank korter waardoor er een hele lege ruimte was, oplossing werd een kastje. Dus shoppen in de stad en op de IKEA-site en nu is de woonkamer helemaal af!

…………………………………………………………

Dinsdag ben ik gaan shoppen bij de Casa, leen bakker en Kwantum in Leeuwarden met het volgende lijstje: Salontafel(tjes) en een kast. Ik denk dat ik wel drie keer in elke winkel ben geweest want dat ene tafeltje paste weer niet bij de ander of was te hoog of te laag. Uiteindelijk zijn we thuisgekomen met 2 tafeltjes: een ton met daarop een houten blad (Kwantum: van 50 voor 25 euro) en een zwart tafeltje met diamantenpatroon (Casa: 20 euro). Voor de helft geslaagd! Toen we het in de woonkamer gingen neerzetten was het allemaal wat ‘iel’ en kwamen tot een besluit: hier moet een grotere tafel bij maar deze moet niet dicht zijn anders is het zo vol.

Toen kwam de IKEA-site op mijn beeldscherm en we vonden een tafel die perfect zou passen en een kast die simpel maar die je zelf nog kan samenstellen. Na enig overleg toch maar besteld want de bezorgkosten waren maar drie euro, daarvoor kan je echt niet heen en weer rijden naar Groningen toch! Vandaag zouden ze dan komen, tussen 9:00 en 21:00. Nu had ik vorige week een akkefietje met postNL want ik kreeg een bericht dat ze tussen 12:00 en 15:00 voor de tweede keer zouden komen en beide dagen stonden ze voor 8.00 uur al voor de deur! Pff ik snap dat je vroeg klaar wil zijn maar dit is wel heel erg vroeg hoor. Ik heb hierover melding gedaan want ik vind niet dat ze dat zomaar kunnen doen…

Gelukkig was mijn vader al wakker en ben ik om 9:00 begonnen met het in elkaar zetten van alles. De tafel was makkelijk maar ik heb die kast wel een paar keer uitgescholden, ze zeggen wel eens dat het in elkaar zetten van een IKEA-kast de ultieme test is binnen een relatie. Ik heb hem daarom maar zelf in elkaar gezet, het had geen schade aan kunnen richten want geen relatie betekent geen test. Ik heb voor 95% alles zelf gedaan, soms lukte een schroef niet en die heeft mijn vader erin gedraaid. Ik wil het namelijk niet kapot maken, dan moet ik denk ik zelf een nieuwe kopen en daar heb ik geen budget voor. Na drie uren keihard werken, zitten in gekke posities en zoeken naar de juiste schroefjes en gereedschap is het geluk en ik ben erg trots. Ik voel de spierpijn nu al, scheelt weer een dagje sportschool!

…………………………………………………………

Nu is de vraag nog: wat is het resultaat? Nou het in elkaar zetten van een kast van de IKEA is een ware work-out en goede agressietraining. Even schreeuwen of de kast uitschelden en de schroef zit erin gedraaid. Ik vind het erg mooi staan en kan al mijn belangrijke schooldingen er ook nog een in kwijt. Ik raad je wel aan om alle tijd ervoor te nemen en alles in één keer goed te doen, dan komt alles goed!

Links:

https://nl.casashops.com/nl/producten/shell-bijzettafel-zwart-h-46-cm;-%C3%B8-40-cm/611373/?gclid=EAIaIQobChMIq7W17PeG4QIVEs53Ch3giAmlEAYYASABEgJDW_D_BwE

https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/categories/series/27534/ (kast met vier vierkanten, inzet met deur , inzet met twee lades en 2x wielen)

https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/70340379/?query=GUAL%C3%96V+Opbergtafel

(Helaas geen link van de ton van houten blad, was in de aanbieding!)

Bank: https://www.facebook.com/sofashopwolvega/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: