Vraag ik teveel van mezelf?

Even rustig ademen, dat kan nu even. Dinsdag had ik mijn eerste officiële deadline, gelukkig werd deze verplaatst naar woensdag want het was nog best wel een pittige opdracht. Ik was ook al best wel ver en toen bedacht ik me wat ik nog moest aanpassen en ja, dan ga je pas laat aan de slag en opeens was het al 21:00. Ik was echt helemaal gaar maar het is me gelukt, het eerste deel is ingeleverd!

………………………………….

Maar nu heb ik een geen energie meer op iets te doen. Ik merk gewoon dat ik weer iets te veel van mezelf gevraagd heb, dit is een van de dingen waar ik echt op moet gaan letten want ik kan dit mezelf niet blijven aandoen. Na een half jaar het best wel rustig te hebben is dit echt heel erg wennen, ik moet een langere focus hebben maar tegelijkertijd ook goed op mezelf blijven letten. Op de momenten dat ik mijn rust kan pakken probeer ik dat ook echt te doen maar ik blijf dan piekeren: had ik dit nog kunnen toevoegen, ow deze vraag was ook wel goed geweest, komt het verhaal overeen met de onderzoeksvraag. Veel vragen en geen ruimte in mijn hoofd.

Ik denk ook niet dat ik de enigste ben die hier last van heeft, het is ook gewoon het moeilijkste en belangrijkste periode van je opleiding, dat is mijn mening dan. Ik hoor wel om me heen dat ik echt goed op weg ben, dat er wel vele andere verhalen zijn. Ik mag dus best trots op mezelf zijn maar dat vind ik nog best wel moeilijk. Ik weet ook wel dat ik misschien wel iets te veel van mezelf vraag, dat krijg ik ook regelmatig te horen. Ik heb niet echt een balans tussen rust en keihard werken, ik doe niks of heb een volledige concentratie. Alles of niets toch?

download

Hoe kan ik er dan voor zorgen dat ik minder eisen aan mijn eigen handelen stel? Ik vind het wel fijn om mijn doel voor ogen te houden en dat heb ik vaak door wel wat te eisen van mezelf. Nu ben ik op stage en moet ik eigenlijk van mezelf een scriptie van een ander gaan voorzien van feedback maar er komt echt niet heel veel op papier te staan. Ik kan me gewoon niet concentreren en dat is op zich wel handig als je iets ervan hebt. Ik verwacht namelijk ook van anderen dat ze mijn stuk gaan lezen wanneer ze een beetje geconcentreerd zijn. Misschien is het meer dat ik een bepaald beeld voor me heb, dat ik eisen moet stellen om een bepaald doel te halen. Ik wil ook gewoon laten zien dat ik het wel kan, alleen misschien probeer ik iets te veel? Oke, nu even geen vragen meer, gewoon genieten van de mensen om me heen. Ik had mezelf beloof me geen zorgen te maken als het afstuderen langer zou duren dan een half jaar dus wat zit ik niet allemaal te schrijven. Ik moet mezelf blijven en vooral niet in de avond gaan piekeren, daar help ik mezelf niet mee!

………………………………….

Ik sluit maar af, ik heb mijn gedachten opgeschreven en ik ga vanavond hopelijk goed slapen zodat ik morgen eerst even keihard aan de bak kan en daarna kan genieten van hoop ik een lekker potje handbal, oefenwedstrijd Nederland- Duitsland in Groningen. Hoop ik pakken die Nederlandse dames de winst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: