Een besluit genomen

In mijn vorige blog had ik het hier ook al over, de stress van het afstuderen. De afgelopen week heeft dit verhaal een staartje gekregen, ik kreeg namelijk slecht nieuws over mijn onderzoek. Dit was woensdag en gelukkig voel ik me al stukken beter, maar het kwam even heel hard binnen, ik hoef niet te stoppen met mijn afstuderen ofzo, als je zo kijkt dan valt het eigenlijk wel mee. Dat zeg ik nu wel heel makkelijk maar pfoee.

…………………………………

Ik kwam teug van de fysiotherapeut, was namelijk weer eens nodig. Ik voelde me best wel goed tot dat ik een mailtje kreeg, de eerste zin was al een slecht teken: Ik moet je teleurstellen. Ja wat moet je dan verwachten. Het mailtje viel nog wel mee maar toen ik de feedback ging lezen ging het mis, opeens kwam alles binnen en in brak ik tranen uit. Ik heb me op dat moment zo groot mogelijk gehouden want ik moest iemand nog feedback geven. Ik merkte aan mezelf dat ik steeds drukker werd ik mijn hoofd en niet meer goed kon nadenken. Ik ben toen naar boven gegaan om even niks aan mijn hoofd te hebben maar het hielp niet echt.

Boven ben ik op bed gaan liggen nadat ik de wc- rol had gepakt, dit moest even functioneren als zakdoekjes. Elke keer als ik dacht aan school, afstuderen en zelfs muziek kwamen de tranen weer, en als er tranen zijn plus verkoudheid dan is het feest compleet. Constant snoot ik mijn neus en moest ik mijn tranen wegvegen. Niet omdat ik het erg vond dat ik misschien vertraging zou oplopen maar meer dat negatieve gedachten weer naar boven kwamen. Mensen konden allemaal lieve dingen zeggen maar niets hielp, ik voelde me echt even heel piep. Ik wilde niet eten , niks drinken en helemaal niet uit bed komen. Het liefst wilde ik slapen maar het was niet echt donker buiten om vier uur ’s middags.

images (7)

Tegen een uur of zeven kreeg ik hoofdpijn en werd ik misselijk, tuurlijk gebeurt dat als je niks eet en drinkt, dat kon ik nog wel bedenken. Ik vroeg mijn moeder of wat boven wilde brengen en gelukkig begon ik me beter te voelen. Na een gesprek met mijn moeder heb ik een besluit genomen. Ik ben niet alleen gestrest op school maar ook thuis, van die ochtendhumeuren enzo. Het maakt het allemaal niet leuk thuis en dat zag ik ook wel. Het was veel beter voor me dat ik ook leuke dingen kon gaan doen en een beetje kan ontspannen. Dat is wat ik ga doen, ik lever mijn afstuderen in op het laatste inlevermoment, haal ik deze niet dan heb ik vertraging maar dat maakt me helemaal niet zo uit, kan ik nog een zomervakantie genieten van een gratis ov. Ieder voordeel heeft zijn nadeel toch?

…………………………………

Inmiddels is het weer rustig in mijn hoofd en is er weer een beetje hoop in dat het gaat lukken. Na een goed gesprek op mijn afstudeerplek kan ik weer aan de slag, rustig natuurlijk en heb ik weer het idee dat het allemaal wel goed gaat komen. Eind goed al goed voor even, je weet nooit wat er gaat komen namelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: