Ik voel me goed!

Ja, ik voel me echt even heel goed, ik kan rustig met school bezig zonder erover te stressen en ik heb er weer een soort van plezier in. Na een aantal dagen even niks te hebben gedaan is de batterij weer vol en kan ik er tegenaan. Ik maak naar mijn mening ook goede stappen in het afstuderen, uiteindelijk is het resultaat nu al beter en daar ben ik er blij ben. Ook merk ik een enorm verschil als ik naar de sportschool ga sinds ik fysiotherapie heb voor mijn knie, na 2 weken niet sporten wel het reguliere programma volgen en opeens kon in oefeningen met een zwaarder gewicht doen, best chill want heb niet het idee dat ik zegmaar heel veel heb gedaan.

…………………………………………………

Ik ben een nieuwe weg ingeslagen, één waar je niet zo hard mag rijden maar uiteindelijk wel op dezelfde plek uitkomt. Alles hoeft ook niet zo snel, ik mag best een weekendje ontspannen en even niks aan mijn hoofd hebben. Uiteindelijk is het ook leuker om iets te lezen over dat het goed met mij gaat in plaats van die negatieve blogs, dat denk ik tenminste. Ik heb afgelopen week ook niets geplaatst omdat ik niet het idee had dat ik veel kon schrijven, mij motto is daarom ook: Niks moet, alles mag. Daarnaast heb ik een jaar lang elke week een blog geplaatst en dat ik wat ik wilde bereiken. Het is zo gek dat mijn blog nu al een jaar online is, het is ook een jaar geleden dat ik mijn verhaal heb gedaan. Het was een jaar met veel ups maar ook een aantal down. De ups zijn natuurlijk veel belangrijker want het glas is half vol.

download

Maar even over school, Tuurlijk wil ik graag eind dit schooljaar afstuderen maar mijn lichaam en hersenen zijn belangrijker dan het diploma. Drie en een half jaar lang is het mij gelukt. Dat is 87,5 procent van mijn opleiding. Ik denk, nee ik weet, dat ik trots op mezelf mag zijn maar soms moet je het ook nog even zien en dan pas kan je geloven. Ik ben ook nog maar 21 als ik afstudeer, ik vind dat nog best wel heel erg jong en dan al te moeten werken, ik moet er nog helemaal niet aan denken. Dat lijkt me ook niet heel gek. Wat ook wel helpt is de begeleiding die ik heb tijdens het afstuderen, streng maar rechtvaardig. Eerlijk, behulpzaam en meedenkend zijn de woorden die ik het kan geven. Tuurlijk, soms vind je de feedback van een ander niet leuk maar ze helpen je alleen maar.

Het beste nieuws is dat ik kan ontspannen, na 1 uurtje werken aan mijn onderzoek even pauze nemen door de laptop op te schonen en een blog te schrijven. Als ik thuis ben ik de middag even met de hond(en) een blok om en natuurlijk ook lekker met ze knuffelen. Als de oppashond er is verwen ik die meestal door hem naast me op de bank te laten slapen, wel op een dekentje hoor! Het klinkt heel gek maar ik kan daar dus echt van genieten, een slapende hond. Ze zeggen toch altijd dat een hond op zijn liefst is als deze slaapt?

download

En dat de fysiotherapie, het werkt! Ik heb nog wel last van mijn knie maar zolang ik niet 10 trappen op en af moet en niet sport dan heb ik er 90% van de tijd geen last van. Ik merk de vooruitgang vooral in mijn evenwicht en de kracht van mijn bovenbenen, ik kon namelijk opeens 20 kilo zwaarder duwen bij de leg press, dat was 1 maand geleden nog maar 50. Ook zijn mijn armen sterker geworden, hoe dat kan weet ik niet maar dat ik altijd fijn. Alleen planken, ja op zijn Engels, dat is nog niet echt mijn favoriet. Je zou denken, waarom moet je planken voor een blessure aan de knie, het is meer dat heel het lichaam getraind wordt om zo de knieën te ontlasten.

…………………………………………………

Dit was het wel voor vandaag denk ik, een lekker positieve blog weer! Ik ben happy en blij, vandaag weer naar mijn praktijkplak en daar even 2 uurtjes aan de slag, de andere tijd ga ik gewoon ontspannen zonder ook maar één keer te denken aan het afstuderen enzo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: