En nu??

Een hele goedemorgen iedereen! Dit is de eerste blog die ik schrijf die niet gaat over mij als student maar als afgestudeerde. Na een week lang goed zenuwachtig te zijn kreeg ik het verlossende mailtje, Gefeliciteerd! Dit was afgelopen vrijdag en wat was ik zenuwachtig. Ik was enorm misselijke, erg wagenziek, last van hoofdpijn en ook nog wat duizelig af en toe. Ik ben er vanuit gegaan dat ik het niet zo halen zodat alles mee zou vallen maar het is me gelukt, ik heb mijn opleiding afgerond. Nu de vraag, wat gaat de toekomst mij brengen?

…………………………………………………………

Deze vraag krijg ik heel vaak, en nu??? Nou ,dat weet ik nog niet helemaal. Ik wil wel verder studeren maar de kosten ervan schrikken wel wat af. Dus eerst maar een baan zoeken en dan werkervaring opdoen. Ik ben nog maar 21 jaar en dat kan een probleem zijn wanneer je een baan zoekt. Ook heb ik geen werkervaring op stages na dus dat helpt ook niet echt. Nadat ik het goede nieuws kreeg ben ik eerst met mijn ouders een lang weekend naar de camping gegaan. Ook waren dat weekend vrienden van mijn ouders er dus dat was wel gezellig. Maandag ben ik weer terug gegaan naar Leeuwarden omdat ik die dinsdag met mijn afstudeerplek naar Walibi zou gaan en nog dingen moest regelen voor het kamp van Humanitas.

Ja, net als vorig jaar ga ik weer een kamp begeleiden van Humanitas. De kindervakantieweken zijn voor kinderen die het thuis moeilijk hebben en niet op vakantie kunnen. Samen met een team vrijwilligers gaan we ervoor zorgen dat de kinderen een weet hebben die ze niet zullen vergeten, een week waarin ze kunnen lachen en vrienden kunnen maken. Doordat ik druk bezig was met afstuderen ben ik iets minder betrokken geweest dan gewenst. Erg jammer maar het afstuderen vond ik iets belangrijker. Vanaf zaterdag gaan wel los, met de eerste dag nog zonder kinderen omdat ze zondag komen. Dus eerst even voorbereiden zodat we ervoor klaar zijn om ze een hele mooie week te geven.

download

Maar daarna moet ik toch echt gaan solliciteren! Ik ben niet precies opzoek naar een specifieke baan omdat ik weet dat ik weinig werkervaring heb. Ik wil gewoon werken en ervaring opdoen, waar dit is, wel binnen het werkveld van een pedagoog, maakt mij niet heel erg uit. Ik kijk gewoon een beetje om mij heen en ik zie wel waar ik beland. Ik krijg nog één keer mijn lening en daarna heb ik geen inkomen meer dus dat is wel een probleempje. Gelukkig heb ik gespaart waardoor ik nog wel een aantal maanden door kan zonder een inkomen. Maar alsnog moet ik aan de bak en daar heb ik gelukkig meer dan drie weken de tijd voor. Als mensen plekken weten die nog jonge professionals zoeken, denk aan ambulante begeleiding, kinderopvang, onderwijsassistent, persoonlijk begeleider enzovoorts, stuur me dan even een berichtje. Ik ben je dan erg dankbaar!

……………………………………………………….

Dus nog even een weekje vrijwilligerswerk doen en dan begint het echte leven als werkzoekende. Wish me luck mensen want dat zal ik nodig hebben. Ik mag 24 September officieel met diploma ontvangen en ik kijk er nu al naar uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: