Puppyprep

Over een week is waarschijnlijk Tiamos bij ons thuis!!. In een eerdere blog heb ik geschreven dat hij wat te snel groeide en dat gaat gelukkig nu goed. We konden hem daardoor later ophalen en dat was wel erg jammer maar het is nu bijna tijd. Ik had deze blog eerder willen schrijven maar er was weer wat onzekerheid… hij had de stukken wortels van zijn broertjes en zusjes opgegeten en dan konden zijn maag en darmen niet aan. Na een paar dagen te hebben verbleven bij de dierenarts en zelf nog aan het infuus te hebben gelegen is alles nu weer goed, gelukkig maar. Daarom komt deze blog nu pas. Maar wat heb je precies nodig voor een puppy? In deze blog ga ik jullie vertellen wat wij hebben aangeschaft voor onze nieuwe aanwinst!

………………………………………………………………………

Nou eerst de basis, een bench (als je dat wil) en etensbakken. De bakken hadden we al van Marcos maar die hebben we even opgeknapt. Een bench kan duur zijn, maar als je goed zoekt kan je een koopje vinden. Bij van Cranenbroek hebben ze leuke dingen voor een goede prijs. Je betaald minder dan bij dierenwinkels of tuincentrums. Deze winkel heeft helaas alleen locaties in het zuiden maar het is de moeite waard. Ook hebben we daar een kleed gekocht om op te liggen. Deze zijn er ook erg goedkoop, wel zo handig want een pup maakt alles kapot. Voor 10 euro heb je een groot kleed, veel te groot voor een pup, maar dat maakt niet erg uit.

Nu wordt een weimaraner erg groot en hebben we een grote bench aangeschaft. Om deze te verkleinen kan je er bij lege kratjes bier in zetter of een doos. Doe je dat niet dan is er een kans dat de pup gaat poepen of plassen in de bench. Je kan ook een benchverkleiner kopen maar een kratje bier of een doos is dan goedkoper.

Wil je met de pup op de bank liggen, dat kan nu nog natuurlijk. Ik heb zelf een kleed gemaakt voor hem. Het kleed zit vast aan een soort van kussen met drukknoopjes. Hij kan dan op de bank liggen en heeft meteen een grens tot waar hij kan liggen. Het kussen is gemaakt van een oude legging met een vulling van de Hema, één zak kost daar  €6.50 en ik had ongeveer 1.5 van nodig. Je kan hem zo mooi maken als je wilt maar ik heb hem eenvoudig gehouden.

 

De pup komt helemaal uit Rijen in Brabant dus dat is niet echt om de hoek. Dat betekent dat je lang moet reizen en dat kan moeilijk zijn. Marcos, onze vorige hond, zat gewoon in de kofferbak maar dat is soms erg onhandig. Daarom hebben we een reisbench aangeschaft zodat hij rustig erin kan liggen. Ook willen we wel meer met hem op pad om hem te laten wennen dus dan is het wel handig (van Cranenbroek). Omdat hij onderweg ook wel eens moet eten en drinken hebben we ook een reisbakje (big bazar) en een reisfles aangeschaft. In deze fles blijft water lekker koud omdat het een thermofles is. Ook ligt er een lekkere kleedje in de reisbench en we hebben er een kleedje en knuffel in leggen. Het kleedje hadden we nog en de knuffel (een blauwe giraffe) is gekocht bij de Intratuin. Ik weet de prijs niet meer maar dit viel erg mee.

playtime-logo.jpg

En dan het speelgoed… daar hebben we genoeg van. Een knuffeleend (beezteez), twee botjes van denimstof, een trektouw (van Cranenbroek), een kong (van Cranenbroek) en een spel waardoor hij uitgedaagd wordt (van Cranenbroek). We hebben niet teveel aangeschaft, denk dat dit wel genoeg is voor de eerste tijd. Deze dingen komen van verschillende plekken, geen idee meer hoeveel alles gekost heeft. Het speelgoed bewaren we in een soort van wasmand die we hebben gekocht bij de action. Voor de verzorging van zijn huid hebben we een handschoenborstel gekocht, op aanraden van de fokker. Omdat hij niet veel haar heeft is dit het beste. En voor het voer hebben we een prullenbak gekocht dit goed dicht kant. We hebben namelijk regelmatig last van muizen en dan is een dichte bak wel fijn.

Omdat hij in het begin teveel is gegroeid moet hij zeker tot 10 maanden op dieet, naja zijn eten moet gecontroleerd worden. Zo kan voorkomen worden dat hij problemen kan krijgen. Dit betekent geen koekjes, maar groente en fruit. Ook moeten we hem wekelijks wegen en daarom hebben we een babyweegschaal gekocht (merk: Moa). Deze gaat tot 20 kilo en hierdoor in de eerste maanden goed te gebruiken. Zijn eten moet afgestemd worden op zijn gewicht dus dit moeten we wel weten. Wanneer de weegschaal niet meer nodig is kan deze gewoon weer verkocht worden.

Oja en een riem is ook wel handig. Dit was wel een zoektocht omdat we een riem wilde die niet te breed is maar wel lang genoeg is. Uiteindelijk hebben we 1 online gevonden, deze kan je kleiner maken als je dat wil, zeker handig voor op puppycursus (Trixie be nordic donkergrijs/bruin). We hebben ook een matchende halsband gekocht alleen zal deze eerst nog wel te groot zijn. Van de fokker krijgen we een halsbandje mee maar als hij er is gaan we misschien wel nog één kopen. We weten natuurlijk niet te omvang van zijn hals dus bestellen is dan lastig.

Naast dingen kopen moet je natuurlijk ook het wel wat opruimen/ aanpassen in en om huis. In de voortuin zijn er bijvoorbeeld hagen geplant achter het hekje omdat hij door het hek heen kan. Binnen zijn alle kabels zoveel mogelijk uit beeld en zijn de kleine dingen van de vloer. Bij de fokker eten de pups steeds steentjes, niet echt goed voor de maag. We willen niet hebben dat hij teveel inslikt dus nemen we voorzorgmaatregelen. In onze tuin liggen schelpen en dat vinden pups natuurlijk interessant. Het voorste deel (waar geen schelpen liggen) gaan we scheiden van het achterste gedeelte (waar wel schelpen liggen). Mijn vader maakt een bed van 2 schuttingen, door de helft dus eigenlijk vier, wat paaltjes en een hekje. Zo kunnen wij nog gewoon naar het andere deel en blijft de pup voor het hek. Even een tijdelijke oplossing, volgende zomer kan het waarschijnlijk weer weg.

………………………………………………………………………

Dit was het denk ik wel. Dit is alles wat hebben gekocht of hebben gedaan voor de komst van de nieuwe pup. Nog even en dan kan hij hopelijk genieten van zijn tijd in Leeuwarden met ons. Dinsdag heeft hij zijn laatste check en dan mag hij zich gaan voorbereiden. Gister hebben alles pups een knuffel gekregen van de fokker om mee naar huis te nemen, deze zal een mooi plekje krijgen in zijn nu nog te grote bench!

so-excited-e1512466494818.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: