How do we hold on?

En dan zit ik al bijna 3 weken thuis… en dat wordt nog langer. 28 April is nu de laatste data en dat duurt nog zo lang. In de tussentijd is er weinig gebeurd, wat met de hond wandelen, tv kijken en nadenken waarover ik wil bloggen. Na die lange tijd het niet gedaan te hebben heb ik daar opeens alle tijd voor. Ik zit nu heerlijk in de tuin, zelfs zonder jas, te schrijven want een beetje vitamine D kan geen kwaad. Ondertussen ben ik ook onze hond in de gaten aan het houden want die is weer druk bezig met dingen op te eten, bijvoorbeeld steentjes, schelpen en het belangrijkste… Takjes! Wel heb ik inspiratie op gedaan voor wat muziek, na al die coronaliedjes kan ik natuurlijk niet achterblijven, helemaal nu ik weinig te doen heb.

……………………………………………………………………………..

Mijn laatste liedje was al even geleden, en deze heb ik volgens mij ook nooit online gezet. Oja, en ik zit alweer binnen want ik kan niet eens rustig zitten. Terug naar de blog. Dat liedjes ging over mijn afstuderen, dat ik nu eindelijk nu heel trots op mezelf kon zijn. Mijn nieuwste gaat natuurlijk ook over hetgeen wat we elke minuut op facebook zien, waar elke nieuwsuitzending over begint en waar we altijd rekening mee moeten houden. Zoals we allemaal weten zijn de vitale beroepen nu keihard aan het werk om ervoor te zorgen dat er genoeg voedsel is en dat iedereen gezond wordt en blijft. Maar niet alleen gezond als in fysiek beter maar vergeet het mentale gedeelte vooral niet. Ik ben iemand die gevoelig voor deze binnenblijfperiode is. Ik heb ook mijn negatieve gedachten gehad, vorig jaar zat ik in een diep dal. Ik kan me niet bedenken hoe ik nu was geweest als ik dezelfde situatie als vorig jaar was. Dan had ik teveel tijd om negatief te gaan denken, me te ontsnappen in het afstuderen en er dan achter komen dat het allemaal voor niks was geweest. Gelukkig voel ik me nu goed maar ik kan me zeker in anderen verplaatsen. Er zijn volgens mij genoeg mensen die wel een knuffel kunnen gebruiken, dus dan maar een vituele want door de 1.5 meter afstand gaat een echte helaas niet lukken.

Mijn blog gaat verder in de herschreven tekst, voor iedereen die nu wel moet werken om iedereen eten te geven, om voor kinderen te zorgen of om (online) les te geven. Voor al het zorgpersoneel die er alles aan die om de beste medische zorg te bieden. Voor alle OV-medewerkers die mensen alsnog van a naar b brengen en voor iedereen die ik nu vergeet. Het is natuurlijk ook voor de mensen die zich nu vervelen en gewoon iets willen lezen. Dus voor iedereen.

Stay safe, stay inside

………………………………………………………………………………………………….


Just ones, we sat together all along
But now, you say, this is all wrong
I take some distace from you
You try do too the same thing to
Somehow we have to stay inside
Not to the beach or a campsite
Between the lines of fear and shame
We start to imagine if it ends
 
How do we hold on
We hope and prey
Try to defeat this grazyness
And I respect the ones who work all times
Cause they know how to save some lifes
 
 
I don’t what we could do
Never the less, I just want too
Just smile and take a breath
Knowing they do their best
A small applause is not enough
Nothing can say all things they’ve done
Let them know they hear you
Please let them know they hear you
 
How do we hold on
We hope and prey
Try to defeat this grazyness
And I respect the ones who work all times
Cause they know how to save some lifes
 
they do not have choice
They work so hard and try to raise the voice
Untill we here them
A scream off pain or fear
We will do everything they
Say we have to do right now
We will stand for everyone
Cause we can remember how it all began
 
How do we hold on
We hope and prey
Try to defeat this grazyness
And I respect the ones who work all times
Cause they know how to save some lifes
 
How do we hold on
We hope and prey
Try to defeat this grazyness
And I respect the ones who work all times
Cause they know how to save some lifes
how to save some lifes
how to save some lifes
 
How do we hold on
We hope and prey
Try to defeat this grazyness
And I respect the ones who work all times
Cause they know how to save some lifes
 
How do we hold on
We hope and prey
Try to defeat this grazyness
And I respect the ones who work all times
Cause they know how to save some lifes
how to save some lifes
how to save some lifes
 

Een gedachte over “How do we hold on?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: