Aan de slag

Binnen zitten heeft ons allemaal wel iets positiefs gegeven. Meer tijd voor het gezin, meer rust en zeker minder kans op besmetting. Maar het heeft zeker ook zijn nadelen: je kan veel te veel nadenken en je lichaam krijgt ook best een klap. Want nu ik al even niet werk verveel ik me nou eenmaal snel en dan eet je soms wat meer en heb je veel minder beweging. Want de sportschool, dat in nu eenmaal niet mogelijk. Wandelen (zonder hond) is naar mijn mening het saaiste wat er bestaat. Normaal gesproken liep ik aardig veel tijdens mijn werk dus dat mis ik zeker. Dus ik moest actie ondernemen!

……………………………………………

Ik dacht, hoe kan ik mezelf motiveren om te gaan sporten?? Nou shoppen! Geen sportkleding want ik ga nu niet even gezellig naar een winkel om sportkleding te passen. Wel ben ik gaan shoppen naar apparatuur. Iets wat ik veel kan gebruiken en niet al te belastend is voor het lichaam: de hometrainer. Veel mensen hadden dit idee maar gelukkig was er nog eentje te bemachtigen. Ook was deze aardig snel bezorgd dus kon ik snel aan de bak om weer fit te worden. En weetje, het in elkaar zetten ervan was al een hele work-out opzich. Vrijdag heb ik hem samen met mijn vader in elkaar gezet dus zaterdag was d-day: Ik ga weer sporten.

En toen was het zaterdag. Ontbijten, Tiamos vermaken en me klaar maken. Eenmaal klaar voor de start en toen… de bidonhouder moest er nog op. Dat was gelukkig maar een klein klusje want daarna was het even hard werken. En nee ik overdrijf niet, na een x aantal weken niet te hebben gesport voel je dat toch wel. Gelukkig had ik een serie aangezet (the assassination of gianni versace, een aanrader kan ik zeggen), hierdoor maakte het de 20 minuten iets dragelijker. Ook was het best wel warm, hielp ook niet echt mee. De kop is eraf, nu doorzetten.

Op naar zondag, na een aantal keer twijfelen heb ik toch maar wel doorgezet, 20 minuten fietsen en dan lekker genieten van de dag. En het ging zoveel beter dan de dag ervoor! Wel merk ik dat mijn benen vermoeider zijn, niet heel gek opzich maar daarom neem ik nu wel even een dagje rust. Ik heb soms wat problemen m.b.t. grenzen stellen dus het is denk ik een wijze keuze geweest. Mijn plan is eerst te gaan wennen aan het apparaat en dat mijn lichaam weer herkent om iets meer te bewegen dan alleen lopen, ja dat heeft het wel even nodig.

………………………………………………….

We gaan kijken wat dit mij op gaat leveren, ik hoop niet meer kilo’s maar wel beter gevoel over mijn lichaam. Ik denk dat ik altijd wel een beetje zal twijfelen maar met kleine stapjes vooruit kom je er uiteindelijk wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: