Ga ik tiny wonen??

Het is één van de trends op het gebied van wonen. Maar hoe klein is klein en wat is er allemaal mogelijk? Nou heel veel, als je maar creatief bent. Want dat zal ik moeten zijn want…. Het is eigenlijk wel zeker dat ik ga verhuizen, wanneer weet ik nog niet maar gister heb ik het bedrag voor de overname van spullen betaald. Het begint al op te schieten, maar er valt ook steeds minder op te ruimen of te doen voor de verhuizing…

…………………………………………..

Want wat is tiny wonen? Er zijn zo veel definities voor, maar één ding is overal gelijk. De woning mag niet meer zijn dat 50m2 en moet zelfvoorzienend zijn. Daarnaast is het minimalistische leven, alleen de dingen die je echt nodig hebt. Bij de zelfgebouwde huisjes gaat het vaak ook over het feit dat ecologisch leeft doordat je weinig stroom gebruikt. Oja en meestal staan ze op wielen.

Mijn nieuwe plekje is in totaal 42m2 en zeker zelfvoorzienend. Het is alleen niet op wielen maar in een prachtig mooi, oud pand met een heerlijke gezamenlijke buitenruimte. Daarnaast heb ik het geluk dat ik heel veel ramen ga hebben en er dus ook lekker veel licht is, iets wat erg fijn is als de ruimtes zelf niet heel groot zijn. Beneden is een halletje waar makkelijk ruimte is voor een kapstok en schoenenrekje. Naast de gang is de badkamer met de standaard voorzieningen. De huidige bewoner heeft er plankjes opgehangen en die neem ik over, dus daar hoef ik gelukkig niet meer voor te zorgen. Ook al ziet de badkamer er goed ook, de woningstichting wil deze dit jaar nog renoveren. Heel leuk als ze het volgende week meteen doen maar het moet niet te lang duren hoor!

Vanuit de hal hoort er een deur te zitten naar de woonkamer maar die heeft de huidige bewoner eruit gehaald, hierdoor is het ruimtelijker en je hebt opeens extra licht. De woonkamer is zeker niet het grootste (13m2) maar het voldoet aan de eisen. Mijn 3-zitsbank past erin en mijn eettafel ook. Waarschijnlijk zal ik wel mijn eettafel gebruiken als voorbereidingsplek voor het koken van de keuken is niet heel erg groot. Wel ga ik er een extra kast neerzetten voor wat opbergruimte, mijn spullen moet ik natuurlijk wel ergens kwijt. Ook heb ik een tweede voordeel van ramen is een vensterbank. Met andere woorden, opbergruimte.

Met een hele steile trap kom je op een vide van 15m2, waar ik veel kwijt kan. Natuurlijk komt er natuurlijk mijn bed te staan, een nieuwe kledingkast, een bureau + stoel en een kastje dat ooit van mijn oma is geweest. Deze mag ik van mijn moeder meenemen en dat vind ik zeker heel lief. Overal ligt al mooie, grijze vloer en de meeste muren zijn wit. Waarschijnlijk is er maar een kleine opfrisbeurt nodig!

Ik ben al wat opzoek geweest naar hoe je toch klein kan wonen en je alsnog al je spullen kwijt kan. Dit zal ik later in een blog verwerken van eerst zal ik de tips daadwerkelijk moeten toepassen voordat ik weet of ze ook werken. Natuurlijk heb ik al enorm wat opgeruimd en weggedaan maar is dat voldoende of moet ik nog creatiever worden?

…………………………………………..

Ik ben heel benieuwd of ik een beetje kan wennen aan klein wonen, maar dat komt zeker goed. Minder ruimte is toch ook minder troep. En als ik dan troep heb, dan moet ik gewoon gaan opruimen. Ik heb er zoveel zin in om het plekje me eigen te maken en om al mijn dingen erin te zetten. Natuurlijk zal alles eerst moeten wennen maar gelukkig is mijn ouders hun huis lekker dichtbij. Ook handig als ik bv op de hond moet passen of deze even een keer moet uitlaten. Nu moet ik nog heel geduldig wachten op een telefoontje of een mailtje met de datum dat ik erin kan. Hopelijk hoor ik aankomende maandag of dinsdag meer. Keep you updated!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: