Een brief aan jezelf

Dit is iets wat ik altijd al wilde doen. En dan lees je het later terug, dat lijkt me zo fijn. Ik heb helaas nooit echt een brief naar mijn toekomstige zelf gestuurd maar dat betekent niet dat je dat nog wel kan doen. Ik vind het denk ik interessanter om een brief te schrijven naar mijn vroegere ik, alles was toen zo anders. Daarnaast is er nog iets anders waarom ik dit wil doen, ik ben me steeds meer gaan beseffen dat toen je nog kind was je toekomstbeeld soms veel rooskleuriger was.


Hallo jongere Julia,

Wat is het lang geleden dat ik jou was. Misschien lijken we nog wel op elkaar, alleen ik ben wat jaren ouder geworden. Ik ben nog steeds wel introvert, maar ik ben zeker wat uit mijn schulp gekropen. Ik weet niet meer wat ik wilde worden, waarschijnlijk moeder, juf of dolfijnentrainer. Ieders meisje haar droombaan was dat toen. Dat is wel zeker veranderd want geen van allen is wat ik nu wil zijn. Dolfijnentrainer kan ik zeker al van mijn lijstje afhalen. Juf? Misschien wel. Maar moeder, dat wil ik zeker ooit nog wel eens worden. Ik werk nu in de kinderopvang, ook een soort van moeder. Ik zorg nu voor kinderen van andere mensen en dit vind ik heel leuk. Ik leer een klein beetje hoe het is om moeder te zijn.

Soms ben ik heel verdrietig als ik terugdenk aan jou, wetende wat je nog moet mee gaan maken. Hopelijk maak je een andere keuze dan dat ik heb gedaan. En maak je dezelfde keuze, dan is dat ook niet erg. Uiteindelijk leer je enorm veel en dat is ook heel erg belangrijk. Je hoort vast veel van papa en mama dat je je best moet doen op school, en dat is ook zeker waar. Maar geniet ook van de momenten dat je lekker aan het spelen bent, dat vind ik nu misschien nog wel belangrijker.

Nu ik ouder ben heb ik ook heel veel geleerd. Jij hebt nog veel vrienden om je heen maar dat is wel een beetje minder geworden. Soms mis ik dat wel maar ik heb nu liever een beste vriendin i.p.v. veel vrienden. Ik hecht ook veel waarde aan vriendschap omdat ik niet altijd heb geloofd dat mensen mij aardig vonden. Ik vond het gek om vrienden ook echt vrienden te noemen. Ik was vaak alleen en heb nooit echt een hele hechte band met klasgenoten gehad. Hier heb ik heel veel spijt van, doe jij dat alsjeblieft wel want ik denk dat dat heel erg leuk is. Als je 11 jaar bent ga je waarschijnlijk verhuizen naar de grote stad, Leeuwarden. Dat is was ik toen best wel spannend vond maar het is heel erg leuk. Toen ben ik wel veel vriendinnen kwijtgeraakt omdat ik niet meer in de buurt woonde. In het begin word je nog uitgenodigd voor feestjes maar hoe ouder je wordt, hoe minder contact je hebt me hun. Helemaal als je 18 jaar bent en op stap mag. Toen ik doe leeftijd was vond ik dat heel erg leuk, op zijn tijd. Ik ging niet heel vaak maar het was vaak erg leuk. Nu vind ik het al erg leuk als ik bij mij of bij een ander thuis gaan zitten. Wat eten en drinken en heel veel kletsen.

Oja, Ik heb ook een eigen huis. Ik heb heel lang bij papa en mama gewoond en dat heb ik altijd erg fijn gevonden. Ik kon altijd ben hen terecht, ze zorgden voor me maar toch heb ik een heel groot geheim voor ze gehad. Als je weet wat dit geheim is, vertel het ze gewoon. Jullie zullen allemaal gaan huilen maar het is denk ik wel beter. Ze worden echt niet boos op je dus maak je geen zorgen. Maar nu ben ik 22 en heb ik een heel leuk huisje. Het is niet groot, dat is misschien wel wat je had verwacht.

Een mooi huis, een vriendje, een goed betaalde baan, een eigen hond en heel veel vrienden. Het is toch allemaal iets anders gelopen. Het is als je ouder bent toch iets anders. Maar dromen mag altijd, dat is zeker iets wat ik nu nog steeds doe. Ik heb een mooi huisje, een baan, soms een hond en voldoende vrienden. En weetje, ik ben daar heel erg blij mee. Soms gaat het leven niet zoals je denkt dat het gaat, zie het maar alsof je hele hoge bruggen moet op fietsen. De ene dag lukt het wel en de andere dag heb je de energie niet voor. Dat is heel normaal. Dus geef niet op, wees gewoon nog even kind en blijf altijd dromen want de tijd gaat snel. Dan zit je al op de middelbare school en dan moet je steeds volwassener worden. Ik zeg je, kind zijn is echt veel leuker.

Je kan het!

Liefs, Julia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: