bye 2020

2020? Hoe kan ik dat beschrijven? Er is veel gebeurd, niet alleen met mij maar met heel de wereld. Het jaar stond on het teken van 1 ding, maar dat weten we allemaal wel. Geen verrassing dat iedereen later terugdenkt aan 2020 en dan zegt : “Dat was het jaar dat het coronavirus werd ontdekt, dat we thuis moesten werken en oja, dat de action en de HEMA geen essentiële winkel is dus we niet meer konden shoppen voor kaarsen of goedkope shampoo.” Grapje natuurlijk, al zijn dit juist de dingen die je onthoud.


Maar wat was 2020 voor een jaar? Puur feitelijk gezien dat ik 22 jaar ben geworden en dat ik nu op een ander adres woon. Dat ik een baan had, toen geen contractverlenging kreeg en vier maanden kater wel weer een baan vond. Maar als ik hierover ga schrijven dan is het wel een heel saai verhaal denk ik. Dit jaar was een jaar vol nieuwe uitdagingen en ervaringen, dat is elk jaar natuurlijk maar nu ben ik erachter gekomen dat dit jaar wel speciaal was. Je kan namelijk maar één keer voor het eerst op jezelf gaan wonen. Alle eerste keren kan je maar één keer meemaken, soms ben je daar heen blij mee. De eerste keer dat je echt goed ziek was en je niet je ouders om je heen hebt die je meteen een lekker bakje thee aanbieden. Of de eerste keer dat je badkamer overstroomt doordat het doucheputje vol troep van het klussen zat, of haar natuurlijk. Maar ook de eerste keer dat je de echte huishoudelijke taken doet en dat ook leert doen. Dat is iets wat mij heeft geholpen in mijn werk, omdat ik nu weet wat je allemaal moet doen. Of beter gezegd kan doen.

Het was ook een jaar dat ik mezelf enorm heb ontdekt. Ik kan enorm relaxed zijn als het gaat om dingen niet even netjes houden, maar aan de ander kant kan ik me er ook heel erg aan irriteren. Schoonmaken is nooit mijn passie geweest en dat zal het ook nooit worden denk ik. Al moet ik het huis wel een beetje netjes houden, helemaal als je de hele week werkt… Ook heb ik ontdekt dat ik soms iemand nodig heb om mee te praten naast dat ik ook prima alleen kan zijn. Ik heb ook bijna niet hoeven wennen aan het feit dat ik alleen in mijn eigen huisje was. Bij vertrek was het even moeilijk maar als snel was ik op mijn plek. Ik was er dus echt aan toe, dat volwassene leventje met een huisje, boompje en een (oppas)beestje.

Wat geen verandering heeft gebracht is dat ik dit jaar nog steeds geen leuke jongen aan de kersttafel heb zitten, al mocht dat ook niet vanwege de huidige maatregelen. Ik ben nog steeds single, voor nu prima. Maar daar mag volgend jaar wel verandering in komen hoor, koken voor één persoon is namelijk niet altijd even makkelijk.  Punt 2 van geen verandering, ik heb nog steeds geen roze pasje in mijn portemonnee zitten. Ik ben daar dit jaar druk mee bezig geweest maar het heeft nog niet mogen baten. Maar volgend jaar weer nieuwe kansen, toch?

Sommige dingen zijn veranderd, maar als je er anders naar kijkt ook weer niet. Ik ben mezelf dit jaar vaak genoeg tegengekomen, met als hoogtepunt de afgelopen maand. Ze zeggen ook wel eens dat je een jaar moet afsluiten met een knal, nu dat niet meer kan met vuurwerk doe ik dat maar met mijn emoties. Ik dacht dat ik dit jaar dingen op de rit had maar fysiek ben ik nog niet helemaal in balans. Nooit gedacht dat ik een paniekaanvan kon krijgen door een rolgordijn dat niet ophoog wilde maar het kan. Zenuwen en ik, nu geen leuke combi maar door hier mee aan de slag te gaan samen met een psycholoog komt ook dit weer in balans. Ik ga aan de yoga, dit moet mijn fysiek gaan ontspannen. Voor nu geeft het alleen maar onrust omdat mijn niet bestaande lenigheid alleen maar zorgt voor spierpijn op plekken waarvan ik geen idee had dat daar spieren zaten. Terug naar het onderwerp, ik ga hier echt moeite voor doen. Geen gekkigheid, gewoon doen.


Dat is misschien ook wel mijn doel voor volgend jaar, gewoon doen en zien waar je strand. Mis je een halte, dan neem je gewoon de volgende. Tegenwoordig moeten we al veel te veel. Kunnen we ons zorgen gaan maken over wat het coronavirus ons in de toekomst gaat brengen? Nee, dat zien we dan wel. Ik zeg dit nu natuurlijk heel makkelijk maar als ik dit op mij als persoon zal gaan toepassen dan zal dat toch wat meer moeite kosten. Net zoals alle andere dingen, denk aan het schrijven van een scriptie en het zoeken naar een nieuwe baan, ga ik gewoon deze uitdaging aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: