Verbazing

Ik moet even iets van me afschrijven en meestal schrijf ik hier niet over. Het gaat om de vele reacties die je vindt onder nieuwsberichten. Ik werd vanochtend wakker en dan kijk ik meestal even op facebook of er nog mensen jarig enzovoorts. Nu zag ik meteen een bericht van rtl nieuws, over dat de avondklok waarschijnlijk wordt ingesteld van half 9 tot half 5 ’s nachts. Ook dat je maar één bezoeker mag hebben. Na het lezen van het nieuwsbericht ging ik even door de reacties heen en daar viel mijn mond van open…


Wat kunnen mensen allemaal zeggen over dingen die de politiek bepaald. Ja, we hebben allemaal een mening maar ik vind het niet nodig om die te delen op facebook als het gaat om onderwerpen als het coronavirus en de kleur de pieten. Er is altijd commentaar en hoe grappig het soms is om te lezen, het kan ook mensen pijn doen. Ik heb niet verstand van alles wat met het coronavirus te maken heeft, dat hebben de mensen die erover bepalen wel. Dus wat ik doe, ik luister naar de persconferenties en volg de maatregelen zo goed mogelijk op. Zo las ik dat mensen aangaven dat als ze een paniekaanval hebben ze gewoon naar buiten gaan omdat dit de enige manier is om tot rust te komen. Ook daarop werd weer gereageerd dat ze binnen moest blijven en de vraag of ze geen tuin had… En ja, heel dapper (vind ik dan) reageerde die persoon terug en het is voor hem/haar de enige manier om tot rust te komen, ook al heeft hij/zij een tuin.

Ik had er niet meer op gereageerd, als ik even eerlijk. Dat ik nu hierover schrijf is al heel wat maar blijkbaar triggert het iets in mij. Ik heb toen ik uit bed stapte namelijk meteen mijn laptop gepakt zodat ik het uit mijn hoofd kan hebben. Ja en dan over die maatregelen, het is niet leuk nee. Ik zie al vanaf het begin weinig mensen. Eigenlijk alleen mijn ouders, zus, één vriendin en mijn collega’s. Zeker om mijn werk ben ik voorzichtig in het ontvangen van mensen. Ik heb nog niet eens mijn familie mijn huisje kunnen laten zien en ik woon hier al sinds juni. En dan kijk ik op de sociale media en dat zie je dat er meer dan 4 mensen bij elkaar zitten, weten dat ze niet bij elkaar wonen. Ik probeer me er zo goed mogelijk aan te houden maar ook ik wil mijn ouders blijven zien. En het gekke is, ik mag wel naar hun toe maar samen mogen ze waarschijnlijk niet meer naar mij.

Ik maak daarin altijd een overwogen keuze en dat doen mijn ouders ook. In het gezin hebben we, op mijn vader na, allemaal een cruciaal beroep dus we passen allemaal op. Ik hoor wel in de laatste groep dus ik moet nog even wachten tot ik een vaccinatie kan halen maar ik heb geduld, meer dat dat kunnen we niet doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: