zelfstudie

Het is een nieuw jaar… en ik heb mezelf natuurlijk beloofd dat ik me niet teveel zorgen wil maken en gewoon moet doen wat ik leuk vind. Sinds het moment dat ik die paniekaanvallen heb gehad merkte ik aan mezelf dat ik in een soort van blurr leef. Niet dat alles wazig is maar je niet alles heel bewust meemaakt. Ik heb me vooral gericht op mijn werk, nu een bijna een week vrij heb gehad merk ik dat ik die rust nodig heb gehad om dingen weer iets helderder te zien.


Een soort van automatische piloot. Opstaan, ontbijten, klaarmaken voor werk, naar werk gaan, werken, thuiskomen, eten koken of opwarmen, douchen en naar bed. Dag in, dag uit hetzelfde. En dan tussendoor nog wel schoonmaken en boodschappen doen maar dat is dan ook het enige wisselende wat ik deed. Tot ik op vakantie veilingen een cursus zag, genaamd het zen pakket. Ik heb het gekocht voor 1 euro, plus natuurlijk administratieve kosten, en daar ben ik nu al even mee bezig. Veel van de kennis die ik nu al heb gekregen wist ik al wel maar het is echt een bewustwording van de dingen je weet en ze ook gaat toepassen. En tot nu toe gaat dat goed.

Ik heb me de doelen gesteld dat ik controle wil hebben over de dingen waarover je controle kan hebben. Heb ik er geen controle over, dan moet ik dat loslaten. Wat begint met een rustig hoofd.. de eerste les was een opgeruimd huis en een opgeruimd hoofd dus dat is nu mijn aandachtspunt. Daarnaast wil ik elke week een yogales doen om zo hieraan te wennen en het vaker te kunnen doen. Kleine doelen stellen is nu belangrijk, eenmaal gehaald kan je ze altijd aanpassen of er nieuwe bijzetten.

Een extra motivatie is dat ik een berichtje kreeg van een website genaamd studentendrukwerk. Een website waar je als student en als niet student dingen kunt laten uitprinten of bedrukken, bijvoorbeeld bierviltjes of je scriptie. Ze vonden dat ik leuke blogs schreef en wilde een samenwerking aangaan, altijd leuk natuurlijk. Na wat mailverkeer zijn we tot de volgende samenwerking gekomen, ik mocht 5 notitieboeken ontwerpen. Nu zal je wel denken wat ik moet doen met vijf notitieboeken… Nou dat is inderdaad teveel voor één persoon dus daarom dat ik een winactie is, zodra deze blog online staat natuurlijk. Het zijn geen blokken maar echt stevige boeken, echt een aanrader om je notities bij elkaar te houden. Ik had altijd van de notitieblokken met verschillende tabs toen in studeerde, die zijn zeker handig voor snelle aantekeningen maar zo’n boek is vele malen mooier en steviger. Daarnaast is het iets wat ook niet-studenten kunnen gebruiken, bv voor toekomstige reizen of als schetsboek.

Ik heb dus meteen alle notities die ik had gemaakt genoteerd in mijn nieuwe notitieboek en dat voelt goed. Alsof alles nu ook netjes bij mekaar komt. Ook dit helpt met de rust in mijn hoofd. Voor snelle aantekeningen zal ik nog een oud notitieblok gebruiken maar daarna schrijf ik het netjes over in mijn notitieboek, om het ook leesbaar te houden. Herhaling is ook altijd erg leerzaam en houdt me gefocust op wat ik wil bereiken. Meestal sluit ik af met dat ik iets wil bereiken aan het eind van de cursus maar wetende dat ik kleine stappen ga nemen doe ik dat niet. Ik leer elke dag weer wat, probeer het toe te passen en te kijken hoe ik stap voor stap mezelf kan verbeteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: