Werken deze foodhacks?

Je komt ze wel eens tegen op instagram, facebook, youtube en tiktok. Foodhacks die het makkelijker zouden moeten maken om eten te bereiden. Ook ik vind het leuk die te kijken maar ik had ze eigenlijk nog nooit geprobeerd. Tijd om dat te gaan doen, natuurlijk verspreid over een aantal dagen want het zou wat veel worden om alles in één dag te doen. Let’s start cooking!


Een combinatie tussen een quesadilla en een buritto samengevoegd zou ik zeggen. Het is de hack die je elke hap alles ingrediënten laat eten. Iedereen heeft het erover maar hoe goed werkt de hack en is het ook lekker? Het ligt er natuurlijk ook aan welke ingrediënten je gebruikt maar vele combinaties zouden werken. Ik heb gekozen voor de klassieke buritto. Paprika, tomaat, spinazie, gekruid gehakt, roomkaas (vegan) en natuurlijk geraspte kaas! Ik heb ervoor gekozen om eerst alles te bereiden en dat te vullen, ik ben namelijk geen fan van rauwe groentes dus alles bak ik eerst goed gaar. Het vullen was erg makkelijk, al moest ik nog wel de volgorde ontdekken. Eindigen of beginnen met kaas? Ik heb beide geprobeerd en allebei werkt wel. Ik heb het gebakken in een grillpan, niet het meeste handige maar het werkt. Een tosti-ijzer is makkelijker. Over al gemeen is het best een leuke hack maar een paar tips. Doe de lagen met een dunne vulling, te dik is niet handig. Ook losse vullingen als geraspte kaas en gehakt valt er snel uit, het gebruik van plakken kaas of een dunne hamburger zou dan misschien makkelijker zijn.


Een andere hack, vooral voor mensen die vegan eten, vind ik het gebruik van kikkererwtensap bij het maken van chocolademousse. Je vervangt het eiwit met het sap van de kikkererwten. Ja echt waar! Het ruikt niet heel erg lekker maar daar is een oplossing voor. Door er vanillearoma, citroensap en chocolade bij te voegen is die geur helemaal weg. Belangrijk is dat je de kikkererwten goed uit laat lekken. Gooi deze niet weg want doe kan je nog gebruiken voor een andere hack! Zo gooi je niks weg, dat zou zonde zijn. Ik gebruik het recept van Albert Heijn. Het grootste verschil vind ik dat het minder stevig is dan de chocolademousse die je gewend bent. Ik ben heel benieuwd of het steviger wordt wanneer je ook nog geklopte slagroom toevoegt. Dat moet ik nog proberen maar het standaardrecept is ook al erg lekker.


Een andere bekende hack is de sandwich met ei. Je kan natuurlijk een eitje bakken en dan op een broodje leggen maar het kan blijkbaar makkelijker. Ik heb drie eieren, geraspte kaas, knoflookpoeder en paprikapoeder gebruikt. De hack gaat als volgt. Je doet alles in een kom en klutst ze tot ze allemaal zijn samengevoegd. Als die aan de randen goed gaat is leg je 2 broodjes met boter op, met de boter aan de bovenkant. Als de eieren goed gebakken zijn flip je hem om. Laat hem nog even verder gaten en vouw dan de broodjes op elkaar, eventueel kan je de randjes naar binnen vouwen. En

dan heb je je ei-sandwich. Deze hack werkt echt, een soort van tosti met omelet, erg lekker. Je moet alleen wel een goede pan hebben, ik had of een te kleine of een te grote pan waardoor het wel wat onhandiger was. Zeker iets wat ik vaker zou kunnen doen tijdens de lunch, maar dan moet ik wel een goede pan hebben.


Cookiedough van kikkererwten… Ik zie mensen al heeeel bedenkelijk kijken. Ja, het kan. Ook ik had mijn twijfels maar je moet het dan toch proberen. Ik heb recepten opgezocht en kwam op die van foodness terecht. Deze zagen er erg lekker uit. Daarnaast, hoe fijn is het dat je niks weg hoeft te gooien. Het milieu zal weer blij met mij zijn. Het maken ervan heeft misschien wat voorbereiding nodig. Tip is al dat je de chocolade alvast moet hakken. Ik was dit vergeten en daardoor duurde het langer. Als je deeg te zacht is kan je er wat bloem bij doen, denk ik ten minste. Het werkte, yess. Het draaien van de balletjes gaat ook veel beter als je deeg stevig is. Het mag best wat plakkerig zijn, dan zijn je handen misschien wat viezer. Ik had weer eens een snee in mijn vinger dus ik had handschoenen aan, ik vond dat super fijn werken. Geen vieze handen en mooie gladde balletjes. Daarna doe je ze een uur in de vriezer en als ze koud zijn kan je ze bedekken met chocolade. Eigenlijk was het heel erg makkelijk maar smaakt het ook lekker? Zeker. Ik heb wel gebruik gemaakt van vanillearoma ipv een vanillestokje, dit had ik namelijk nog in huis. Als je niet zou weten dat het van kikkererwten is gemaakt zou je het zeker niet proeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: