Links, midden of rechts?

Dat is de vraag die we deze woensdag kunnen beantwoorden. Wie wil wat? Het is altijd moeilijk op wie je gaat stemmen maar ik denk toch dat je uiteindelijk wel voor jezelf de juiste keuze maakt. Iedereen zal toch moeten samenwerken en niet alle uitgangspunten zullen waargemaakt kunnen worden. Ik vind dit altijd wel een moeilijk onderwerp omdat je toch je mening online zet maar ik denk dat dat ook wel een beetje een taboe is. Niemand heeft zin in commentaar maar dat beperkt je blijkbaar wel.


Ik weet al op wie ik ga stemmen. Ik heb een stemwijzer gedaan en gekeken wie op de lijst staat. Van huis uit heb ik meegekregen dat ik op een vrouw moet stemmen en daar ben ik het ook altijd wel mee eens geweest. Stiekem zit er een kleine feminist in mij. Ik ben van mening dat er wel meer vrouwen in de politiek mogen. Er zijn nu al meer vrouwelijke lijststrekkers en dat is al een goed teken! Maar op welke partij? Degene die mij goed kennen weten dat ik vooral links stem. Waarom? Ik denk zeker dat links stemmen ook deel te maken heeft gehad met het feit dat ik een sociale opleiding heb gekozen en daarin vele voorbeelden in voorbij komen van mensen die een minderheid zijn of die minderbedeelden zijn. Het grote geld zit vaak bij de mensen die hoger op de maatschappelijke ladder staan. Maar welke linkse partij?

In mijn geval zit er een klein verschil tussen de partijen. Wel maak ik een ‘gekke’ keuze, ik ga namelijk niet voor de partij met het hoogste percentage van de stemwijzer. Dat is de partij voor de dieren. Het is niet dat ik niet op hun wil stemmen maar ik denk dat een grotere partij meer kans heeft om veranderingen aan te brengen. De partij op nummer twee was GroenLinks, daar stem ik eigenlijk altijd op. Ik ga niet per se in detail de standpunten af maar ik vind dat het een goede combi is tussen het sociale en het ‘groene’. Daarnaast, als ik iets kan betekenen voor het milieu op deze manier dan doe ik dat.


Daarnaast is vrijheid dit jaar een groot thema, vrijheid in de samenleving en minder racisme. Een bewijs dat je gevaccineerd bent tegen corona? Ik weet het allemaal niet meer, wel denk ik dat we niet ‘vrijer’ worden als je Forum van democratie stemt. Ze zullen moet samenwerken en er zal toch een meerderheid van stemmen voor iets moeten zijn. En ja, dat is mijn mening. We willen allemaal dat we meer vrijheid hebben, we weer elkaar kunnen knuffelen en zonder mondkapje naar winkels kunnen. Ik ben toen ook erg geschrokken dat mensen zonder mondkapje op de polonaise gaan doen. Laten we geduld hebben en kijken wat deze maatregelen ons gaan brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: