Doe jij het zelf?

Ik heb er heel erg fijn in mijn huis, klein maar fijn zeg ik altijd. Het heeft zijn voordelen. Het is sneller schoon en het is snel gezellig. Maar het heeft ook zeker zijn nadelen, helemaal als je een grotere ruimte gewend was. Daarom heb ik de nodige updates gedaan om het leefgenot iets vergroten.


De keuken, deze is zeker klein. Drie kastjes beneden en twee boven, met tussen de twee kastjes 2 planken. Omdat er ook een gootsteen in een keuken moet heb ik nog 2 oppervlaktes over om dingen op te zetten. Daarnaast heb ik nog een half open/half dichte kast waar ik nog wel veel in kwijt kan. Maar het is niet echt voldoende om ook eten in op te bergen. Ik loop hier al even tegen aan. Daarnaast lijkt het meteen chaotisch als er iets ‘extra’ op het aanrecht staat. Het is dan gewoon te vol. Ik moest iets bedenken want ik begon me er steeds meer aan te ergeren. Iets wat zeker niet prettig is als je in het proces bent om meer rust te kunnen vinden.

Na wat zoektochten op het internet ben ik gaan kijken wat ik nodig heb, dat zijn voorraadpotten en bakjes waar ik kruiden etc. ik kan doen om zo ruimte te maken voor andere dingen. De bovenste plank was nu voor de kruiden maar als ik bloem, rijst en suiker in een voorraadpot doe, maak ik ruimte in mijn kastjes waardoor ik daar weer meer in kwijt kan. Gelukkig kon ik weer bij de action bestellen want daar zijn ze lekker goedkoop. Het bakje heb ik bij aliexpress gekocht, het hoort eigenlijk in een badkamer maar het staat hier prima. Het is gelukt, ik kan nu meer voorraad kwijt maar ik hoop dat ik wat meer ruimte kan krijgen als de keuken ooit verbouwd gaat worden. Ik heb nog één bakje over, had het twee besteld. Iemand een idee wat ik daar nog mee kan doen.


En dan mijn eettafel. Deze had ik van mijn zus gekocht voordat ik wist wat voor ruimte ik precies zou hebben. Hij paste maar hij was net te grof. Ik ben wel van het kringlopen. Mooi tweedehands of vintage is niet mis. Ik had wel een beeld voor ogen, een uitschuifbare tafel om zo, als je weer meer gasten mag hebben, je meer mensen aan tafel kan hebben. Dit was eigenlijk een plan voor op langere termijn maar toen zat ik wat te zoeken op het intranet en kwam ik een tafel tegen. En die wilde ik… gelukkig krijg ik wat geld terug van de belastingdienst waardoor ik me dit kon veroorloven. Het was wel een opknapper maar voor die prijs kan je niet een mooiere vinden. Een uitschuifbare tafel is al snel 150 euro en ik heb maar 125 betaald. Plus, ik kon de oude verkopen voor 50 euro waardoor ik maar 75 kwijt was. Ik wilde hem sowieso schuren en lakken maar had alleen matte lak. Dat is niet de mooiste afwerking dus heb hem nog maar een keer gelakt, maar dan een zijdeglanslak. Dit is stukken beter maar als ik hem echt als nieuw wil hebben dan met deze helemaal kaal en opnieuw gelakt worden. Voor nu is dat niet echt nodig, ik ben er zo blij mee!

Ik heb deze gekocht bij Hardwerk x Fogeltje, een prachtige zaak met lp’s, kleding, accessoires en decoraties. Ook hebben ze meubels maar die staan voornamelijk in de loods. Ik wilde van alles kopen maar ik heb me ingehouden,hihi.

Korte versie
Lange versie

En nu het echte diy. Ze zeggen toch altijd dat je zelf de slingers moet ophangen. Ik ben wel van het hergebruiken en er waren net 2 broeken (blauw en zwart/grijs) kapotgegaan. Ik wilde er dus een slinger van maken maar twee stoffen zijn wel echt te weinig. En ik was niet heel erg handig met een naaimachine. Even op Pinterest en jahoor, ik had ideeën. Met wat hulp van mijn moeder heb ik beter leren naaien. Daarnaast vond ik nog een leuk stofje in de kast en die mocht ik gebruiken. Deze was wit… dus nog steeds niet echt meer kleur erbij. Online stoffen bestellen is ook zo moeilijk omdat je het toch wilt voelen en jahoor, je mocht weer naar winkels toe. Ik maakte een afspraak en zal zoveel leuke stoffen. Ik heb twee kunnen vinden en daarnaast een biasband om de vlaggetjes aan te hangen. Mijn geduld is getest maar het is gelukt. Nu ben ik best handig met de naaimachine en heb ik ook nog twee schortjes gemaakt voor op het werk. Deze kunnen dingen dragen als ze in de kinderkeuken spelen. Ik vond het erg leuk om te doen en wie weet maak ik er wel meer. En heb jij nog wat stoffen liggen en wil je ook een slinger, misschien dat ik wel één kan maken in mijn vrije weekenden.

Bevestigen van de band

Dat was het voor nu. Zoals ik in de blog al zei, de keuken en badkamer worden als het goed is dit jaar nog verbouwd. Een hele nieuwe keuken en badkamer, superleuk natuurlijk! Maar door corona zal dit nog wel even duren. Tuurlijk heb ik nog meer wensen maar dat is voor later, waarschijnlijk als ik een nieuw huisje heb. Niet dat ik wil verhuizen hoor, dat zeker niet. Maar ik wil dan bijvoorbeeld geen grijze vloer meer en een nieuw kleurtje op de muur. Je mag altijd blijven dromen toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: