Op zoek naar stijl

Kennen mensen het probleem dat ze geen kleding meer hebben, maar dan ook echt niet? Nou op dat punt was ik ook even. Ik had meestal een grens tussen weekend- en werkkleding, die is aan het vervagen. Dus nette bloesjes droeg ik ook naar het werk, terwijl ik amper nog een beetje nette kleding had. Tijd voor iets nieuws en ik wilde me verrassen, ik koos voor een stijlbox!


Mijn idee was een feestelijke, maar toch ook casual verjaardag outfit. Iets wat je ook op een andere dag kan dragen. Dus niet met extreem veel glitters of pailletten. Ik heb het gedaan bij Zalon, een site van Zalando. Nu vind ik die kleding nog vrij duur maar ik kan het altijd proberen. Na het invullen van een quiz en het doorgeven van mijn maten kreeg ik een mail met daarin een aantal items, vond ik deze niet leuk dan kiezen ze iets anders uit. Superhandig want soms het je al voldoende van die stijl, denk aan een zwart jasje of sneakers. Ik wilde verrast worden in wat en nu kwam en dat was ik zeker. Je kan een stylist uitkiezen die bij je ‘stijl’ past. Of je kiest jij degene die niet helemaal bij past, alles kan.

De dag dat ik het pakket met de kleding ontving krijg je ook een mail met daarin een stijlkaart, hoe je dus de items moet stijlen. Er zaten superleuke items bij, ook een aantal die niet helemaal mijn stijl waren of te krap waren aan de bovenkant. Maarja, soms was een item heel leuk maar gewoon te duur. Een broek van Levi’s is heel goed maar ik vind dat vrij duur, wetende dat ik snel broeken verslijt. En schoenen van 90 euro, dan moeten ze wel heel erg mooi zijn. Ik heb vier van de negen items gehouden, dus heb mezelf wel een beetje verwend. Ik was in totaal 140 euro kwijt, moet toch een keer kunnen. Tuurlijk moet ik nog altijd een beetje zuinig aandoen met geld maar ook moet je jezelf eens iets cadeau doen. Dit zijn de items die ik heb gehouden:

  • Groene bloesje
  • Lichtblauwe shirtje/truitje
  • witte t-shirt
  • groene jasje

Het bloesje is iets wat ik echt heel leuk vind maar nooit draag, of durf te dragen. Ik ben altijd onzeker geweest over mijn lichaam en dat zal ook vast altijd zo blijven. Maar ik merk wel dat mijn lichaam steeds meer eigen wordt, klinkt heel gek. Het is zeker nog geen body positivty, ik kom nog niet eens in de buurt. Het is meer dat ik nu steeds meer accepteer dan mijn lichaam nu zo is. En dan mag je er ook wel leuk uitzien.


Het is zeker een aanrader als je jezelf wilt verrassen of je jezelf iets leuks wilt geven. Tuurlijk zal niet alles je stijl zijn, helemaal niet als je daarin wel wat kritisch bent. Je stuurt het gratis terug en houd je niks, dan betaal je 10 euro aan servicekosten, wat vrij logisch is gezien de moeite die de styliste heeft gedaan. Zal ik het vaker doen, geen idee. Misschien voor een speciale gelegenheid maar anders ga ik gewoon weer fysiek shoppen, als dat weer mag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: