Pak je rust

Rust, dat heb ik niet veel gehad. De afgelopen week was druk. Veel gewerkt en ow wat was het daar warm. Ik wil niet weten hoe de zomer moet zijn maar dit was een goed voorproefje. Wel weet ik, luchtigere kleding is dan zeker een aanrader.


Wat ik de afgelopen week heb gemerkt is dat mijn lichaam sterker is dan ik dacht. Deze week heb ik ongeveer 35 uur gewerkt in verband met drukte op de locatie. Meer dan ik normaal werk. Hoewel je eerst denkt ‘he dan heb ik een extra potje voor in de zomer’ is na de tijd niet altijd zo. Meestal ben ik de vrijdag vrij moe, soms val ik in slaap op de bank… maar nu was ik vrijdagochtend best goed wakker geworden en mijn lichaam voelde ook goed. Ik had donderdag een sluitdienst en vrijdag opendienst waardoor ik vroeg op moest en op de één of andere manier had ik er geen probleem mee. Het is denk ik gewenning, of dat ik over het algemeen meer rust in mijn lichaam had. Ik merkte pas dat mijn lichaam het wel voldoende vond toen ik ‘s avonds op de bank ging zitten. Daar ben ik niet eerst op gaan zitten omdat het huishouden ook wel wat aandacht nodig had. Dit was nu maar 1 week en dat is prima. Het zet me wel aan het denken, tuurlijk wil ik lekker werken maar ook je rust kunnen pakken is heel belangrijk. Helemaal als je daar zo gevoelig voor bent zoals ik. Ik heb hele fijne collega’s die daar rekening mee houden en dat is erg fijn. Werken in een team waarin we niet alleen het beste doen voor de kinderen maar ook op elkaar letten.

Dat is één van de redenen dat ik ook echt leuke dingen plan in de weekend. Bijvoorbeeld een stadswandeling (die gisteren letterlijk in het water viel) maar uiteindelijk wel erg gezellig was. Ik ben zelfs voor het eerst sinds 1,5 jaar weer in een restaurant geweest, echt even een mijlpaal. Ik heb meegedaan aan de actie voor ms en heb uiteindelijk mijn doel behaald, verhoogd en weer behaald. Ook dat zijn dingen die mij trots maken. Maar daarnaast mag ik me ook wel eens verwennen, bijvoorbeeld door eens een keer iets te bestellen in plaats van te gaan koken. Iets waar ik echt even van kan genieten. Je geloofd het niet maar ik heb nog maar 2 keer iets besteld sinds Juli 2020. Bestellen is ook vrij duur maar soms mag dat wel. Ook ben ik van plan om op mijn vrije dag lekker te gaan shoppen, het weekend vind ik het te druk. Even de kast weer wat opfrissen en oude kleding eruit halen.


Oja nog iets. Ik had laatst een airco gekocht maar helaas, ik heb op mijn slaapkamer geen open raam en kan dus de slang niet naar buiten hebben. Deze heb ik moeten terugbrengen en nu ben ik van plan om een aircooler te gaan kopen om toch iets af te kunnen koelen. Maar soms kom je op ideeën als je een nieuw plan hebt. Ik moest en zal mijn kamer opnieuw gaan inrichten. Er lag me toch een stof onder mijn bed dus nu is alles ook weer mooi schoon. Het is nu een stuk ruimtelijker en dat is erg fijn. Het is niet feng shui maar ik vind het zo wel fijn. Ik kan nu letterlijk vanaf de trap mijn bed in duiken en slapen.

Het duurde even voordat deze online kwam maar dat is nu eenmaal mijn manier. Het eerste jaar schreef ik elke week een blog en daarna ben ik wat vrijer geworden. Soms zette ik een maand geen blog online. Het is een beetje als het schrijven voor muziek. Het is iets wat ik graag doe maar ik moet er wel ‘zin’ in hebben. Heb ik geen motivatie voor iets dan kan ik schrijven wat wil maar echt goed zal het niet zijn. Ik probeer mijn inspiratie te halen uit mijn dagelijks leven maar zoals velen, die is niet altijd even interessant.  Hopelijk zie ik jullie snel weer bij een nieuwe blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: