Work in Progress

Eindelijk, het is zover. Toen ik 19 juni de sleutels kreeg werd mijn verteld dat er dat jaar iemand zou komen om te kijken wat er vernieuwd moest worden en wat ik dan kon kiezen. Het jaar 2020 ging voorbij en geen bericht van Elkien. Ik moest maar geduldig zijn maar 2 weken geleden kreeg ik post waar ik heen gelukkig van werd!


In de ochtend zag ik het al, ik zou post ontvangen van Elkien maar wat kon ik niet precies zien. Eenmaal thuis meteen naar de brievenbus. En daar zat niet alleen een brief in, ook een folder over badkamer- en keukenrenovatie. Wat voor kleuren wilde ik? Tegels horizontaal of verticaal? Wat voor aanrechtblad? Tuurlijk heb je keuze uit een paar dingen, basic maar wel prima. Ik heb nu bijvoorbeeld een witte keuken met een rvs-wafelaanrechtblad. Ik zal je zeggen, dat aanrechtblad wilde ik echt niet, wat een verschikking. Er zit nog steeds verf op van de klussen. Mijn keuzes voor de badkamer waren 4 kleurpakketten, mogelijkheden tot een accentmuur en hoe de tegels gezet zouden worden. De keuken was uitgebreider. Daarom de foto anders zou het verhaal veel te lang zijn.

Vandaag zou de inspecteur komen om te kijken of het ook echt doorging en natuurlijk had ik wel een aantal vragen. Maar het is een go, en zelfs al op korte termijn. Wel had ik al besloten wat ik wilde en dat was nog best wel moeilijk. Ik was erachter gekomen dat je online via de Bruynzeel kan je je keuken ontwerpen en dat was een enorme hulp. Ik begon zelfs nog twijfelen over de kleur fronten, maar als snel was die weg toen ik het hele keukenidee voor me zag. In mijn huis is vrij veel grijs. Mijn bank, de vloer (overgenomen van vorige bewoner), de rolgordijnen en de muur in de keuken en slaapkamer. De reden? Toen was dat lekker goedkoop omdat ik toen nog geen baan had. Nu heb ik iets meer financiële zekerheid dus mag ik uitpakken. De muur van de keuken gaat een warmere kleur krijg, een beetje oudroze/beige. Een nieuw, fris kleurtje die het hopelijk ook warmer doet ogen. De keuken wordt wit met een eikenhout lijkend aanrechtblad. Deze is gemaakt van kunststof en dus geen putjes meer (yeahh). Ik wil het aanrechtblad (op eigen kosten) gaan verlengen. Dit was mogelijk en dat is een stuk hygiënischer. Vaak valt er eten tussen mijn kookplaat en aanrecht en dan moet alles weer aan de kant om dat weg te kunnen halen. Dus verlengen was eigenlijk geen vraag, misschien gaar het ook nog een ruimtelijker ogen, wie weet. Je kon ook kiezen voor een extra kastje, maar dat hoeft van mij niet. Ik heb nu ook plankjes tussen de twee kastjes (voor een indruk van de indeling, klik hier).


De badkamer wordt wit met grijze vloertegels. En hopelijk wordt de radiator ook vernieuwd. Op aliexpress had ik al gekeken wat ik graag wil want per 1 Juli komt er btw op de goederen die je besteld, geen idee hoeveel het zal zijn maar misschien handig om voor die tijd het te bestellen. Ik kijk nu al uit naar mijn nieuwe keuken en badkamer, ook al zal ik een week even moeten vertoeven bij mijn ouders. Twee weken voor de werkzaamheden krijgen we bericht dus dan alles leeghalen en van de muren halen zodat de snel aan de slag kunnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: