Echt even vakantie

De zomervakantie in het noorden is bijna voorbij, helaas. Aankomende maandag gaan de scholen weer open en begint het weer druk te worden op de weg. Mijn vakantie de eerste 2 weken viel wat in het water maar gelukkig had ik nog een weekend naar Lauwersoog gepland en dat kwam erg goed uit. Een hele korte samenvatting: zon, meer (als in water) en vliegen!


Ik had vrijdagochtend nog een afspraak maar eind van de ochtend zat ik lekker in de auto onderweg naar Lauwersoog. Mijn ouders kwamen even naar Leeuwarden om te wassen en een fiets op te halen dus kon ik mooi meerijden. Het leek nog niet zo heel mooi weer te worden maar bij aankomst kwam de zon, die had ik natuurlijk meegenomen vanuit Leeuwarden. Spullen neerzetten op de slaapkamer, een drankje en lekker zitten. Ik heb nog wel eerst zelf ijsthee gemaakt, zeker een aanrader met de perziksiroop van Teisseirre. Die is net wat natuurlijker qua smaak dan die van Karvan Cevitam. Die dag heb ik weer lekker gewandeld met Tiamos, ow die heb ik zo gemist. Hij was gelukkig ook blij om mij te zijn, hij stikte zelfs bijna in zijn botje. Gelukkig ging dat goed. Ik heb die avond gekookt en verder hebben we met zijn allen tv gekeken en heb ik met mijn vader yahtzee gedaan.

Die nacht was wel kort. In de gordijnen zit schimmel (wel gewassen en volgend seizoen komen er nieuwe) en ook al wist ik dat het wel meeviel, ik viel maar niet in slaap. Om 3 uur ’s nachts moest ik nog naar de toilet en toen heb ik ook nog van bed gewisseld. Op die kamer zijn namelijk 2 bedden en hoopte dat ik toen wel wat sliep. Nu is die kamer niet heel groot en hangt er een lage lamp dus dat moest heel voorzichtig. Ik ben uiteindelijk in slaap gevallen maar om 7.40 werd ik weer wakker omdat mijn vader me appt of ik nog mee ging wandelen. En jahoor, kleding aan en gaan. Wat goed van mezelf van na 4 uurtjes is dat best een opgave. Ik heb zo’n 6 km gelopen met mijn vader en de hond, geprobeerd om nog wat hertjes te spotten. Elke keer als we één dachten te zien bleek het een tak te zijn…

Na het wandelen stond het ontbijt al bijna klaar, lekker hoor. Nu eet ik tegenwoordig in het weekend vrij laat en doe ik alles op zijn gangetje dus we zaten wel even aan tafel. Na het eten ben ik gaan douchen. Het was wat bewolkt dus ik stelde voor om even naar Dokkum te gaan met iedereen, ook de hond. Die kon wel wat socialisatie gebruiken. Elke keer als we een winkel ingingen liep 1 van ons verder zodat hij ons niet direct zag weggaan, anders blaft hij keihard tot we wel terug moeten komen. Dat ging best goed al werd hij wel moe. Dus we zijn een ijsje gaan halen en naar huis gegaan. Terug op de camping was het opeens super weer, dus korte broek aan in de zon.

Die middag zijn we nog even gaan zwemmen, het plan was met Tiamos maar dat ging even anders. Mijn vader en ik waren al in het water (jaa ik heb gezwommen) maar er was vrij veel wind en wat golven. Tiamos heeft twee keer een paar meter gezwommen maar de derde keer was hem teveel. Hij stond al bijna bij de auto, met de vraag of we ook kwamen omdat hij naar huis wilde. Hij was kapot van de vele indrukken en bij de caravan viel hij in slaap. We hebben die avond heerlijk gebbqt en ik heb me toch lekker gegeten. Kip op blik uit de oven is zo lekker! Het werd wel fris dus we zijn onder de veranda gaan zitten. Rond half negen zouden we naar binnen gaan omdat de muggen kwamen en toen ging het mis. Ik moest hoesten en toen kwam er meer dan lucht uit mijn mond. Daarna voelde ik me niet goed, had een zure smaak ik mijn mond en kon me niet echt op iets concentreren. Waarschijnlijk kwam het door wat verbranding in mijn gezicht dus het viel uiteindelijk mee.


De zondagochtend ben ik weer gaan wandelen en OMG, er waren zoveel vliegen. Ik ben in 30 minuten tijd misschien wel 40 keer gestoken door neefjes, verschrikkelijk. Ze zaten overal, zelfs op Tiamos. Ik werd er echt gek van. Toen ik me in de caravan weer ging omkleden zag ik ze al zitten, overal. Ik had meteen mijn tas al ingepakt zodat dat later niet meer. Ik moest me natuurlijk weer opkleden vlak voor tijd. De busreis naar huis was verschrikkelijk. Ik was misselijk, had een lange broek aan terwijl de zon scheen en werd vrij benauwd. Gelukkig stopt de bus voor mijn huis dus kon ik snel naar huis. Ik was nog helemaal in vakantiemodus, lekker natuurlijk maar maandag moest ik wel weer werken. De middag pas dus het viel nog mee. Helaas stopte het mooie weer ook en in is het nu vooral regenachtig.  Vakantie is voorbij maar hopelijk kunnen we binnenkort wel weer genieten van het mooi weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: