How to: Personal training

Deze blog staat helemaal in het teken van sporten, in het bijzonder met een personal trainer. Ik zal van begin tot waar ik nu ben vertellen hoe het gaat, de leuke maar ook de minder leuke dingen om het wel zo eerlijk te houden natuurlijk. Maar het begint met deze vraag: Waarom?


Dat is heel makkelijk. Al even struggle in met mijn gewicht. Ik ga dan gezonder eten, sporten en blijf actief maar na een paar weken heb ik weer iets overbelast of een blessure. Dan val je weer terug en is je motivatie ook weer weg. Dus toch maar de stap nemen om onderzoek te doen naar wat er qua training mogelijk is. Al snel zit er een hoog prijskaartje aan en dat kan best vervelend zijn. Je moet dus wel echt gemotiveerd zijn om te beginnen ermee. En waarom dan personal training, puur omdat ik zelf niet voorzichtig genoeg kan trainen om geen blessures te krijgen en het is een stok achter de deur. Ik kwam in mijn onderzoek bij Joeri zwart terecht. Ik zag hun wijze van trainen, dit is op een rustige maar maximale manier wat juist minder blessures kan geven. Daarnaast werkt dit bedrijf in Leeuwarden bij de Basic fit waar ik al sport. Dat is ook erg fijn omdat een andere en onbekende omgeving soms vervelend kan zijn. Dus zoektocht afgesloten en een proeftraining aangevraagd.

Als je al bekend bent bij de sportschool ga je gewoon naar binnen, doet je spullen in een locker en dan zie je vanzelf een banner staan. Daar loop je heen. Tuurlijk is dat spannend maar opzich viel dat wel mee. Zo’n proefles legt hij de methode uit en bespreek je wat je doel is enzovoorts. Ik was wel tevreden dus ben erna er mee verder gegaan. Die keer erna bespreek je het plan, en ook hoe het te doen met voeding. Ik at al vrij gezond maar moest in calorieën gaan minderen. Eerst naar 1300 maar al snel kwam ik erachter dat dat te weinig was. Ik werd te snel overprikkelt en dat zorgde voor paniek. Dus toen ben ik naar 1400 gegaan. Ik train in principe elke week 45 minuten, dat komt na 4 weken op een bedrag van 220. En je betaalt alleen voor de trainingen die je ook doet. Kan je een keer niet door ziekte of iets anders, kost dit je niks. Het andere fijne aan mijn trainer is dat hij bekend is met autisme en het voor mij makkelijker s=is om dit ook bespreekbaar te maken.

Most people fail, not because of lack of desire, but, because of lack of commitment

Vince Lombardi

Hoe begint een training? Je begint eigenlijk met wegen. Voor elke training weeg je in de sportschool. Dit is best spannend want iedereen kan in principe meekijken maar dat moet je gewoon nergeren. Dan bespreek je het resultaat en de voeding, misschien dat je nog iets moet aanpassen en dan aan de slag. Ik ben begonnen met de apparaten, let op het is puur krachttraining dus geen loopband ofzo. Mijn trainer stelt een gewicht in en legt de oefening uit. Ook helpt hij met het apparaat zodat je echt de juist spier traint. Je doet de beweging in 4 seconden en dan 1 seconde vasthouden. Dus bv omhoog 1,2,3,4 vasthouden 1, omlaag 1,2,3,4, vasthouden. Dit doet je tot je spier op is. Haal je een goede tijd, kan je in gewicht vaak omhoog. Ik ben nu op zo’n punt dat je je maximale gewicht wel hebt bereikt. Dan doe je een andere set er achteraan. Bijvoorbeeld een negatieve. Dan gaat het gewicht omhoog, helpt de trainer je met het apparaat en doe je alleen de terug weg. Omdat het te zwaar is zak je automatisch maar hier kweek je juist spieren mee. Ik zou het hier bij houden en niet te moeilijk maken. Ik kan je garanderen, Je hebt echt spierpijn de dag erna. Ik ben nu vanaf eind april aan het trainen en zoals in de vorige blog stond 10 kg kwijt, goed percentage in vet gedaald en in spier gestegen, een kledingmaat kleiner en het belangrijkste, ik voel me beter.


Wil je meer weten over personal training of heb je nog vragen na het lezen van deze blog? Kijk dan even op de site! Ook staan daar contactgegevens op om een proefsessie te plannen of om meer informatie te krijgen. Hopelijk heb ik jullie hiermee geïnspireerd om als je extra motivatie zoekt om te blijven sporten, wilt afvallen of juist meer spieren wil kweken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: